O femeie în vârstă de 40 de ani a fost ucisă de o turmă de vaci, iar alte două persoane au fost grav rănite. Ce a declanșat atacul animalelor

Autor: Diana Bostan

Excursionista în vârstă de 40 de ani a murit pe loc

Sursa: Profimedia

O tragedie a avut loc în Alpii austrieci, unde o excursionistă în vârstă de 40 de ani a fost ucisă de o turmă de vaci. Iată cum a fost posibil!

O tragedie a zguduit Alpii austrieci, unde o excursionistă de 40 de ani și-a pierdut viața în urma unui atac violent al unei turme de vaci. Incidentul a avut loc miercuri, în Valea Gastein, lângă Salzburg, chiar în ziua aniversării sale, când femeia se afla la plimbare împreună cu cele două fiice ale sale și doi câini de talie mică.

O femeie a fost ucisă de o turmă de vaci în Alpii austrieci

Din păcate, potrivit informațiile furnizate de digi24, femeia a murit pe loc, în timp ce fiicele ei au reușit să scape, dar au fost rănite și au cerut ajutor. Cele două tinere, de 20 și 23 de ani, au fost transportate de urgență la spital cu elicopterul și au fost audiate scurt de anchetatori.

Citește și: O mamă și fiica ei au fost atacate de un Ciobănesc Carpatin într-un parc din Capitală. Care este starea victimelor

Potrivit poliției, citată de AFP și Agerpres, excursioniștii sunt avertizați în mod constant cu privire la pericolele asociate prezenței câinilor în apropierea turmelor de vaci. Salvatorii subliniază faptul că vacile au un instinct matern foarte dezvoltat și își apără vițeii dacă percep o amenințare. În acest caz, prezența câinilor ar fi putut declanșa reacția violentă a animalelor, care s-au simțit amenințate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Incidentul tragic din Valea Gastein nu este singular. Potrivit sursei menționate anterior, în 2017, o altă femeie din Austria a fost ucisă în Tirol într-un incident similar, iar în 2020, o turistă germană de 45 de ani a murit călcată în picioare de o turmă de vaci în aceeași regiune. Aceste incidente au provocat o profundă îngrijorare în rândul localnicilor și al autorităților, care încearcă să prevină astfel de tragedii în viitor.

Guvernul a publicat un „ghid de conduită”

Autoritățile austriece au reacționat la aceste evenimente tragice prin publicarea unui „ghid de conduită” pentru excursioniști. Ghidul recomandă păstrarea distanței față de turmele de vaci și menținerea câinilor în lesă. În cazul unui atac, câinii trebuie eliberați pentru a nu amplifica reacția agresivă a animalelor. 

Citește și: Proprietarul unui câine Amstaff din Galați este hotărât să eutanasieze animalul după ce a atacat două persoane, una dintre ele fiind, chiar, ucisă

Îngrijorările fermierilor sunt și ele justificate, având în vedere responsabilitatea lor legală. Într-un incident anterior, proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei pentru că nu a împrejmuit pășunea corespunzător, notează digi24. Deși ulterior despăgubirile au fost reduse la jumătate, deoarece turistul a fost găsit parțial responsabil, acest caz a subliniat importanța măsurilor preventive.

Poliția continuă să investigheze circumstanțele exacte ale tragediei din Valea Gastein.

În timp ce autoritățile investighează acest incident, comunitatea locală rămâne marcată de pierderea suferită și de riscurile asociate cu turmele de vaci din zonele turistice montane.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.