O femeie însărcinată, suspectă de COVID-19, a murit la UPU Craiova. Femeia aștepta rezultatul testului

Author: Diana Tilă
O gravidă de 36 de ani a murit la Craiova, în salonul izolator. Era suspectă de COVID-19

O femeie însărcinată, din Craiova, a murit în timp ce aștepta rezultatul testului Covid-19, pentru a fi băgată în operație.

Vineri, la Spitalul Județean din Craiova, o femeie însărcinată, în vârstă de 36 de ani, a murit. Ea avea simptome de Covid 19 și pe parcursul nopții a fost transferată de la Spitalul Filantropia.

Femeia nu a fost băgată în sala de operație

Femeia de 36 de ani din Băilești a fost transportată cu o salvare la Spitalul Filantropia din Craiova.

Surse din lumea medicală confirmă faptul că pacienta însărcinată avea simptome de covid-19, avea febră și probleme de respirație, iar medicii au cerut transferul la Spitalul Județean din Craiova.

Cu aprobarea autorităților de la București, gravida a fost mutată, respectându-se toate procedurile La Spitalul Județean, femeia a fost testată pentru depistarea virusului SARS CoV-2 și a fost plasată în izolator, în așteptarea rezultatului.

Ulterior, starea de sănătate a pacientei s-a deteriorat extrem de rapid și a survenit decesul în urma unui stop cardiorespirator.

Medicii au constatat decesul mamei și al copilului.

În urma acestui caz, la spitalul din Craiova s-a deschis o anchetă pentru a se vedea dacă s-au respectat toate procedurile medicale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Coronavirus România, bilanț 13 noiembrie

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725

de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 8.684 de decese.

În prezent, numărul total de persoane internate cu COVID-19 în spitalele din România a ajuns la 12.892.

Cel mai mare număr de cazuri noi a fost înregistrat vineri, 6 noiembrie, când au fost înregistrate 10.260 de noi îmbolnăviri cu Covid-19. Vineri au fost înregistrat 174 de decese și 9.489 cazuri noi.

231.808 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.