O fetiță a fost ucisă de o amibă devoratoare de creier, după ce a intrat în piscină. Familia a crezut că este vorba de o simplă infecție la ureche

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 28 nov 2023, 09:13

O fetiță a fost ucisă de o amibă devoratoare de creier

Sursa: The Sun/Pixabay

Amiba devoratoare de creier a mai făcut o victimă. Este vorba de o fetiță în vârstă de 10 ani, care se afla în vacanță cu familia în Columbia. Aceasta era pasionată de înot și a intrat în piscină.

O simplă vacanță a devenit un adevărat coșmar pentru o familie americană. O fetiță de 10 ani a fost ucisă de o amibă mâncătoare de creier, în Columbia.

Inițial, medicii au crezut că este vorba de o ușoară infecție la ureche. 

Amiba devoratoare de creier a mai făcut o victimă

Stefanía Villamizar González se afla în vacanță cu familia, însă la două zile după ce au ajuns acasă, aceasta prezenta deja simptome precum greață și febră. 

Părinții au dus-o pe copilă de urgență la spital, însă starea sa s-a agravat. Inițial, aceștia i-au prescris un tratament pentru o infecție la ureche și au trimis-o acasă, însă coșmarul abia atunci avea să înceapă, scrie  The Sun.

Citește și: Un bărbat a murit din cauza unei amibe devoratoare de creier, după ce a folosit apă de la robinet

Starea de sănătatea a fetiței s-a agravat în următoarele două săptămâni, iar Stefania nici măcar nu a mai putut să se ridice din pat, suferind de convulsii. Părinții au dus-o din nou la spital, însă a fost pentru ultima dată, deoarece fetița s-a stins din viață, trei săptămâni mai târziu de la infecție. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicii au continuat să investigheze moartea fetiței și au descoperit că a fost cauzată de Naegleria fowleri, cunoscută și drept „amiba devoratoare de creier”. 

Fetița a suferit o infecție rară a sistemului nervos central care, din păcate, duce la deces în 95% din cazuri. 

Ce este amiba devoratoare de creier

Naegleria fowleri este cunoscută și sub numele de „amiba mâncătoare de creier” și trăiește de obicei în apele cu temperaturi ridicate, dar care nu sunt întreținute sau în apa stătătoare.

Mama Stefaniei, Tatiana González, e de părere că fiica ei s-a infectat cu acest virus atunci când se juca în apă în Santa Marta, Columbia, în luna iunie.

Citește și: Amiba „devoratoare de creier” a mai făcut o victimă! Un bărbat a murit după ce s-a întors din vacanță

„Ne împărtășim povestea pentru ca alți copii și familii să nu treacă prin ceea ce trecem noi.

Suntem distruși, devastați”, a transmis o rudă a victimei.

Nu este primul caz de acest tip. Amiba devoratoare de creier a mai făcut victime, mai ales în țările calde. În urmă cu un an, un adolescent de 13 ani a murit din aceeași cauză, după ce a înotat pe plaja Port Charlotte Beach din Florida.