O fetiță de patru ani din Timiș a murit, după ce a căzut din pat. Copila se afla în plasament, iar femeia care o îngrijea nu ar fi transportat-o la timp la spital

Author: Laura Macovei
Actualizat: 09 dec 2023, 12:44

O fetiță în vârstă de patru ani din Timiș, aflată în îngrijire temporară, și-a pierdut viața în urma unei căderi din pat, survenite în cursul nopții. Femeia responsabilă de îngrijirea ei, în vârstă de 70 de ani, nu a luat măsuri imediate și nu a transportat-o la spital.

Tragedia a avut loc în apropierea Timișoarei. O fetiță în vârstă de 4 ani, aflată în îngrijire temporară la un asistent maternal din Mașloc, a căzut din pat în timp ce dormea, în urmă cu două seri. Impactul cu solul i-a cauzat o leziune la nivelul cefei, care ulterior i-a fost fatală.

O fetiță de patru ani din Timiș a murit după ce a căzut din pat

Femeia în vârstă de 71 de ani, responsabilă de îngrijirea copilei încă din luna iulie, nu a acordat atenție incidentului, deoarece fetița nu reclamase dureri. 

Cu toate acestea, în dimineața următoare, fetița a început să vomite și a intrat în stop cardiorespirator. Echipajul medical ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a o salva pe micuță și au fost nevoiți să constate decesul. 

Citește și: Un băiat de 5 ani și-a ucis fratele geamăn cu un cuțit. Cei doi se luptau în joacă

Trupul neînsuflețit al copilei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, unde medicii au concluzionat că decesul a survenit în urma unei hemoragii craniene masive.

De asemenea, pe trupul minorei s-au identificat și vânătăi, ceea ce a determinat demararea unei anchete cu privire la posibile tratamente abuzive aplicate fetiței.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Femeia care o îngrijea pe copilă nu a transportat-o la timp la spital

În urma tragediei, polițiștii din Timiș au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate cauzele care au stat la producerea unui astfel de incident.

Asistenta maternală, cu o experiență în domeniu de aproape 20 de ani, a fost reatestată ultima dată cu avizul DGASPC Timiș în urmă cu doi ani.

Citește și: O mamă și fiica ei au fost găsite moarte într-o casă părăsită din Botoșani. Principalul suspect ar fi chiar soțul femeii

„La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați cu privire la faptul că unei fetițe de 4 ani din localitatea Mașloc, i-ar fi fost rău și ar fi

leșinat. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 7 decembrie a.c., în jurul orei 01:00, fetița ar fi căzut din pat și s-ar fi lovit la cap.  În urma efectuării necropsiei, nu au rezultat alte suspiciuni, decesul survenind în urma hematomului provocat ca urmare a căzăturii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Întrucât fetița prezenta și anumite echimoze pe corp, se efectuează verificări și dub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis IPJ Timiş.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?