O fetiță în vârstă de șapte ani a fost diagnosticată cu cancer la sân. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu această formă de boală: „Fiica mea este mutilată”

Autor: Lavinia Medrea

Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu această formă de boală

Sursa: PixaBay

Mama unei fetițe de șapte ani, din Chile, a descoperit un nodul la sânul fiicei sale când aceasta avea cinci ani. Recent, copila a fost supusă unei operații pentru a îndepărta zona afectată.

Se crede că o fetiță a devenit, la vârsta de șapte ani, cea mai tânără pacientă diagnosticată vreodată cu cancer la sân.

O fetiță în vârstă de șapte ani a fost diagnosticată cu cancer la sân

Mama fetiței a observat pentru prima dată un mic nodul pe pieptul fiicei sale când aceasta avea cinci ani, în timp ce îi făcea baie.

Doi ani mai târziu, s-a confirmat că era vorba de cancer la sân, iar ulterior a fost supusă unei operații pentru a îndepărta țesutul afectat.

„În timp ce o uscam și îi puneam cremă, am observat o mică umflătură sub mamelon.

Citește și: Cum a reușit o găină să ucidă un bărbat, după ce l-a atacat în propria curte: „Circumstanțele morții au fost neobișnuite”

Medicul mi-a spus că nu este normal și că va crește dacă va fi lăsat mult timp, dar nu mi-a spus niciodată că se va ajunge la așa ceva. Fiica mea este acum mutilată și aceasta este durerea cu care trebuie să trăiesc.

Singurul lucru pe care mi-l menționează când o duc la oncolog este că nu vrea să fie cheală. Dincolo de asta, ea nu înțelege că și-a pierdut sânul”, a declarat mama copilei.

În prezent, familia așteaptă rezultatele testelor pentru a afla dacă tumoarea a început să facă metastaze.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cazul în care diagnosticul fetei nu se ameliorează, familia a declarat că va merge la specialiștii din Barcelona, care au experiență în tratarea pacienților tineri, bolnavi de cancer.

Hematologul și oncologul pediatru Francisco Barriga a declarat că „majoritatea femeilor care sunt diagnosticate cu cancer de sân au vârste cuprinse între 50 și 60 de ani. De acolo, începe să apară mai rar, iar un caz al unui copil sub șapte ani este complet anecdotic”.

Citește și: Un bărbat a murit în ultima lui zi de muncă. Colegii acestuia l-au văzut cum a căzut pe masă, fără a mai putea face ceva

Felipe Tagle, președintele Asociației chiliene a pacienților cu cancer, a adăugat că mulți medici nu au vrut să preia cazul fetiței din cauza vârstei.

O mamă bolnavă de cancer și-a făcut o „listă de dorințe” înainte să moară

Săptămâna trecută, o mamă bolnavă de cancer în fază terminală a făcut o „listă de dorințe” cu lucruri pe care să le facă înainte de a muri, printre care să își vadă băiețelul scriind primul său cuvânt.

Danni Day, în vârstă de 34 de ani, a fost anunțată că nu va putea avea niciodată copii după ce a trecut prin chimioterapie pentru cancer de sân în 2017, dar ulterior a rămas însărcinată cu fiul ei, Bodhi.

Acum, femeia și-a făcut câteva planuri pentru următorii doi ani.

„Nu am vrut să mă gândesc la asta. Am fost devastați când am aflat că s-a întors cancerul. Eram atât de aproape de a atinge pragul de cinci ani de recuperare.

Am fost complet răvășiți. Faptul că îl avem și pe Bodhi mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor. Vreau să-l învăț pe Bodhi să facă la oliță și să-l văd scriind primul lui cuvânt înainte de a muri”, a declarat femeia.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.