O fetiță în vârstă de șase ani din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a înghițit o monedă de 50 de bani! Ce să faci în cazul în care copilul tău înghite un obiect străin

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 nov 2022, 02:15

O fetiță în vârstă de șase ani din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a înghițit o monedă de 50 de bani! Ce să faci în cazul în care copilul tău înghite un obiect străin

Sursa: PixaBay

O fetiță în vârstă de șase ani, din Botoșani, a fost dusă la spitalul „Sfânta Maria” din Iași după ce s-a înecat cu o monedă de 50 de bani.

Copilul se juca în cameră cu frățiorul ei, moment în care copilul a băgat o monedă de 50 de bani în gură şi a înghiţit-o, iar la scurt timp a început să se înece şi să tuşească.

Mama a chemat o ambulanță, dar copilul a fost dus inițial la Secția de Pediatrie din Botoșani. La Urgenţe, fetiței i s-a făcut o radiografie pentru a vedea exact unde este situată moneda, iar apoi a fost trimisă cu o ambulanță cu medici către Iași.

Ce trebuie să faci în cazul în care copilul tău înghite un obiect străin

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru a evita ca îngerașul tău să înghitp corpuri străine, este important să respecți vârsta minimă înscrisă pe jucării, să nu laşi copilul nesupravegheat cu jucării care se pot desface în piese care pot fi băgate în nas sau aspirate pe gură. Problema este dacă un copil aspiră un nasture, nu dacă îl înghite.

Citeste si: Un adolescent de 17 ani s-a înecat la un centru termal din localitatea Baloteşti, de lângă Capitală

La bebelușii de un an, primul ajutor se acordă după cum urmează:

  • Ia copilul repede în braţe şi întoarce-l cu faţa în jos, pe burtă, sprijinindu-l pe antebraţ sau pe picior.
  • Poziționează-i capul mai jos decât pieptul, cu bărbia sprijinită în palma ta.
  • Nu-i acoperi gura cu mâna ta și ai grijă ca gâtul să nu fie răsucit.

Citeste si: O femeie a dezvăluit că mănâncă zilnic sute de grame de pietre, de mai bine de 20 de ani, și nu se poate opri. Mărturisiri cutremurătoare

  • Cu mâna rămasă liberă, aplică-i copilului, cu podul palmei, cinci lovituri ferme pe spate, între omoplaţi. Loviturile trebuie să fie destul de puternice, pentru a forţa eliminarea corpului străin de pe trahee, fără a-l răni, însă, pe copil.
  • În general, această manevră este ineficientă din cauză că părintele loveşte prea blând spatele bebeluşului.

La copiii de peste 12 luni, măsurile de prim ajutor încep tot cu cinci lovituri ferme pe spate, între omoplaţi.

Atunci când copiii sunt mai mari, nu pot fi susţinuţi pe antebraţ, astfel ei vor fi sprijiniţi în picioare, în poziţia aplecat, cu capul să mai jos de nivelul pieptului.

 

Taguri: