O fetiță româncă, rănită grav pe o pârtie de schi din Bansko și transportată de urgență la București

Author: Alina Petre
Actualizat: 07 dec 2023, 05:15

O fetiță de 7 ani a fost accidentată grav pe o pârtie de schi

O fetiță de 7 ani a fost accidentată grav pe o pârtie de schi din Bansko și a fost adusă de urgență la București.

Fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal și inițial a fost transportată la un spital din Sofia, dar din cauza stării grave a copilei, DSU a luat decizia transferării ei de urgență la Bucureşti, cu elicopterul SMURD.

Citește și: Două avioane militare s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit pe o stradă din Roma. Nu există supraviețuitori

O fetiță româncă a fost rănită grav pe o pârtie de schi din Bulgaria și adusă de urgență la București

Fetița de 7 ani din România a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgență pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' București.

Potrivit DSU, în prezent fetița se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Ieri, 06 martie, un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko.

În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia. Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD”
, a transmis, marţi, Inspectoratul General de Aviaţie, potrivit news.ro.

Bebeluș abandonat pe marginea unui drum din Sibiu

Un bebeluș de numai cinci săptămâni a fost găsită, marţi dimineaţa, abandonat pe marginea unui drum din Sibiu. Mama bebelusului a fost identificată și este o tânără de 22 de ani, din localitatea Târnava. 

„Agenţii de poliţie sosiţi şi ei la fata locului au transportat fetiţa la postul de Poliţie din Axente Sever, unde Ambulanţa trimisă de la Mediaş a găsit o fetiţă de 5 săptămâni.

Starea medicală a fetiţei era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice şi fără semne de hipotermie. Echipajul SAJ a transportat fetiţa la Pediatrie Mediaş pentru investigaţii suplimentare. Ulterior, lucrătorii de poliţie au identificat şi mama care a fost şi ea transportată la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu, Vasile Scridon.

Citește și: Motivul pentru care o mamă din Satu Mare și-a sufocat bebelușul și l-a aruncat într-un canal din spatele casei, imediat după ce a născut