O fotografie de pe rețelele sociale i-a adus sfârșitul unei adolescente! Aceasta a primit pedeapsa capitală pentru că poza ei a apărut pe internet

Author: Diana Ghita
Actualizat: 28 nov 2023, 21:57

O tânără pakistaneză a fost ucisă fiindcă poza ei a apărut pe social media

Sursa: Unsplash

Consătenii unei tinere de 18 ani din Pakistan au cerut ca aceasta să primească pedeapsa cu moartea doar pentru simplul fapt că a apărut într-o poză pe rețelele de socializare.

După ce adolescenta din Pakistan și o prietenă de a ei au apărut într-o fotografie postată în mediul online, bătrânii satului din care proveneau cele două au hotărât uciderea fetelor.

Una dintre fete a fost salvată din mâinile criminalilor

Vârstnicii care au ordonat executarea fetelor reprezintă autoritatea centrală a respectivului sat, aceștia formând un consiliu, cunoscut sub denumirea de „jirga”.

Polițiștii au fost sesizați și s-au prezentat rapid la fața locului, însă au reușit să o scape doar pe una dintre ele, mai exact pe prietena fetei acuzate inițial.

„Au împușcat-o pe una dintre ele, în timp ce poliția a salvat-o pe cealaltă”, a povestit Masood Khan, reprezentantul poliției din districtul Kolai-Palas, din Pakistan.

Aceasta din urmă nu a mai reușit să scape, fiind împușcată mortal.

Printre călăi s-ar număra chiar și niște bărbați din familia tinerei.

Cele două nici măcar nu au fost pedepsite pentru propriile greșeli, întrucât, deși apăreau în respectivele imagini, nu ele au fost cele care au urcat-o pe rețelele de socializare.

„Unii oameni au încărcat fotografii cu cele două fete”, au mai dezvăluit autoritățile pakistaneze.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: O fetiță a fost ucisă de o amibă devoratoare de creier, după ce a intrat în piscină. Familia a crezut că este vorba de o simplă infecție la ureche

De ce au recurs sătenii la această pedeapsă barbară

După crima brutală, Syed Irshad Hussain Shah, ministrul-șef interimar al provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a ordonat ca cei responsabili să fie imediat arestați pentru fapta comisă.

Nu doar cele două adolescente au trecut printr-o astfel de experiență. Anual, sute de femei din satele conservatoare din Pakistan sunt pedepsite cu moartea chiar de către propriile rude.

Aceste acte de cruzime se numesc „crime de onoare”, iar scopul lor principal este de a sancționa persoanele care își dezonorează familiile.

Potrivit mentalității conservatoare a sătenilor, orice fotografie cu o fată sau o femeie, care este făcută publică, este considerată scandaloasă la nivelul întregii comunități.

Legea din Pakistan interzice crimele de onoare încă din anul 2016, după ce fratele lui Qandeel Baloch, o vedetă foarte cunoscută în mediul online, a ucis-o cu sânge rece pentru că, din punctul lui de vedere, aceasta pătase onoarea familiei prin aparițiile ei pe platformele sociale.

Citește și: Un pakistanez a donat 30 de milioane de dolari pentru victimele cutremurelor din Turcia şi Siria și a vrut să rămână anonim

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.