O gradina zoologica din Romania, in atentia presei occidentale

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 20:45

Gradina Zoologica din Oradea a devenit subiect de stiri in presa din Marea Britanie dupa ce reprezentantii institutiei au trimis spre adoptie un leu centrului Yorkshire Wildlife Park.

Un leu in varsta de 16 ani, tinut in captivitate la Gradina Zoologica din Oradea a fost adoptat de Yorkshire Wildlife Park, o gradina zoologica din Marea Britanie. Reprezentantii din Romania au optat pentru aceasta varianta deoarece leului, pe nume Johnny JR, i-ar fi fost mult mai bine acolo.

Johnny JR nu a sosit singur la Yorkshire Wildlife Park, ci impreuna cu alti 12 lei, cu totii in cautarea unui trai mai bun.

Numai ca, din pacate pentru batranul leu, acesta a fost sfasiat de leoaicele cu care trebuia sa imparta cusca. Oficialii din Marea Britanica nu au avut cum sa impiedice acest nefericit eveniment. Sperau ca Johnny JR sa fie primit de leoaice. Veterinarii au fost nevoiti sa-l eutanasieze din cauza ranilor mortale.

Ceilalti 12 lei s-au adaptat perfect noului habitat. Povestea celor 13 lei tinuti in conditii mizere la Gradina Zoologica din Oradea a emotionat publicul din Marea Britanie.

Centrul Yorkshire Wildlife Park a organizat o campanie pentru strangerea de fonduri ca leii sa fie adusi in gradina zoologica din Anglia. S-au strans 150 000 de lire sterline pentru ca leii sa fie salvati din infernul in care traiau in Romania. Din pacate, oficialii din Anglia au anuntat publicul ca unul dintre lei a fost linsat de leoaice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.