O gravidă din Bacău a murit, după ce ar fi fost lăsată în agonie pe holurile spitalului. Povestea Alexandrei din Botoșani se repetă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 02 apr 2024, 15:52

O gravidă din Bacău a murit, după ce ar fi fost lăsată în agonie pe holurile spitalului. Povestea Alexandrei din Botoșani se repetă

Sursa: PixaBay

Povestea Alexandrei, gravida din Botoșani care și-a dat viața pe holurile spitalului, pare că se repetă. Maria, o tânără gravidă din Bacău, ar fi avut parte de un sfârșit parcă tras la indigo.

Maria, o tânără gravidă din Bacău, spera să aducă pe lume un copil care avea să fie fericirea ei. O tragedie s-a produs însă în momentul în care tânăra în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra, a ajuns la spital cu sarcina oprită din evoluție.

Maria ar fi murit în așteptarea operației

Femeia se pregătise încă de dinainte de a ajunge la spital.

Aceasta a efectuat un control ginecologic programat, iar sarcina părea în parametri normali.

A doua zi însă, Maria a început să acuze stări de rău și s-a prezentat de urgență la Spitalul din Bacău, unde a fost examinată. Ulterior, medicii au făcut tristul anunț că pruncul nu mai trăiește, urmând ca gravida să fie operată. A rămas internată, iar operația era programată undeva spre seară, însă Maria începea să se simtă rău încă de la prânz.

Astfel, Maria ar fi agonizat 12 ore în așteptarea operației, acuzând dureri insuportabile.

Citește și: Răsturnare de situație! Trupul neînsuflețit al tinerei ucise de patron a fost filmat într-un apel video făcut de un bărbat misterios! Ce decizie au luat judecătorii în acest caz

Maria s-a stins după ce ar fi aşteptat de dimineaţă, până seara târziu operaţia.

A doua zi, familia avea să afle cumplita veste conform căreia Maria nu mai e.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

După operaţie, femeia a fost dusă la secţia de terapie intensivă unde a suferit două stopuri cardiorespiratorii. Al doilea i-a fost fatal, din păcate.

După acest episod, familia a depus plângere la organele abilitate pentru a încerca să obţină răspunsuri.

Între timp, trupul neînsuflețit al Mariei a fost transportat la INML.

Cazul Mariei, parcă tras la indigo cu cel al gravidei din Botoșani

Cazul Mariei aduce cu tristețe aminte de cel al Alexandrei, gravida din Botoșani care a fost lăsată să agonizeze în timp ce aștepta un chiuretaj, sarcina acesteia fiind oprită din evoluție.

Citește și: Confuzie fatală într-un spital! Medicii i-au făcut unei femei întrerupere de sarcină, după ce au încurcat-o cu o altă pacientă

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială(...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, se arăta în raportul INML.