O înotătoare a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după ce a încălcat o regulă, alături de iubitul ei. Primele declarații despre ce s-a întâmplat, de fapt

Autor: Diana Ghita

Ana Carolina Vieira a fost descalificată de la JO 2024

Sursa: Facebook Ana Carolina Vieira

Înotătoarea braziliană Ana Carolina Vieira a fost trimisă acasă de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce a încălcat regulile impuse sportivilor.

Incidentul de la Jocurile Olimpice a generat un val de controverse și a determinat-o pe sportiva eliminată să împărtășească un mesaj emoționant pe rețelele sociale, în care a explicat situația și a anunțat că intenționează să ia măsuri legale.

Ce regulă a încălcat înotătoarea care a fost eliminată de la Jocurile Olimpice 

Ana Carolina Vieira a părăsit Satul Olimpic fără permisiune pentru a petrece o noapte în Paris alături de iubitul său, Gabriel Santos, și el înotător olimpic.

Deși inițial au reușit să își mențină escapada secretă, postările lor pe rețelele sociale au dezvăluit aventura, atrăgând atenția oficialilor.

După ce escapada a fost descoperită, Santos a primit un avertisment oficial și și-a cerut scuze pentru comportamentul său. Însă Vieira, confruntându-se cu decizia comitetului Echipei Braziliei de Înot, a contestat hotărârea într-o manieră considerată nerespectuoasă și agresivă de către oficiali. Ca urmare, Gustavo Otsuka, șeful echipei, a anunțat excluderea imediată a sportivei din delegație și trimiterea ei înapoi în Brazilia.

Într-o postare pe Instagram, Vieira a povestit cu emoție despre experiența sa, menționând că a fost nevoită să plece din Satul Olimpic fără bunurile personale și să călătorească doar cu hainele pe care le avea pe ea. Ea a declarat că s-a simțit neajutorată și că nu a avut acces la suport sau asistență.

Citește și: Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

„Am plecat de acolo și mi-am lăsat materialele. Nu știam ce să fac. Lucrurile mele sunt acolo (în Satul Olimpic). Am mers la aeroport în pantaloni scurți. A trebuit să-mi deschid valiza la aeroport. Sunt în Portugalia. Mă duc la Recife și apoi la Sao Paulo. Sunt neajutorată. Nu am avut acces la nimic. Nu am reușit să vorbesc cu nimeni. Mi-au spus să contactez canalele COB. Dar cum voi lua legătura?(...)

Am depus deja o plângere de hărțuire și nu s-a rezolvat nimic, hărțuire în cadrul echipei”,  a transmis sportiva, citată de Uniland.

Ce va face înotătoarea după ce a fost eliminată de la Jocurile Olimpice 

Vieira a mai dezvăluit că a depus o plângere de hărțuire împotriva unor membri ai echipei, însă problema nu a fost rezolvată. Ea a insistat că va continua să lupte pentru dreptatea sa și că va discuta cu avocații pentru a lua măsuri legale.

„Voi vorbi cu avocații mei. Promit să spun totul. Sunt tristă, nervoasă, dar cu liniște sufletească pentru că știu cine sunt. Știu care sunt caracterul și natura mea. Sper să fiu capabilă să apăr înotul femeilor braziliene cu mare mândrie. Vă cer răbdare și vă mulțumesc”,  a adăugat înotătoarea.

Citește și: Lovitură dură pentru România înainte de Jocurile Olimpice: O sportivă româncă a fost suspendată pentru dopaj

Excluderea Anei Carolina Vieira de la Jocurile Olimpice de la Paris a stârnit o dezbatere intensă, iar mesajul său emoționant a arătat o latură vulnerabilă a sportivilor care se confruntă cu regulile stricte ale competițiilor internaționale. În timp ce își continuă lupta legală, Vieira speră să inspire și să apere drepturile înotătoarelor braziliene, menținându-și demnitatea și curajul în fața adversităților.

Sursă foto: Facebook Ana Carolina Vieira 

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!