O inregistrare-bomba zguduie ancheta in cazul baietelului din Iasi omorat si abandonat la marginea padurii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 17:40

Vasile Miron, suspectul principal in acest dosar cutremurator, declara ca este curat ca lacrima! O jurnalista a reusit sa stea de vorba cu el in Germania si sa-i puna o sumedenie de intrebari.

Barbatul revoltat din inregistrare ar fi chiar Vasile Miron- cel banuit ca a ucis un copil si l-a aruncat, intr-un sac, la marginea unei paduri e bine-mersi, in Germania. O jurnalista a reusit sa faca ceea ce politistii nu reusesc de mai bine de-o saptamana: sa dea de el!

De unde e, principalul suspect ii ia peste picior pe anchetatorii romani, care pana de curand il cautau prin Interpol: stie ca are politia pe urme, dar putin ii pasa! Condamnat pentru o crima si banuit de-o a doua, Miron merge la serviciu, se plimba si se bucura de

libertate, ca un om normal.

„El venea de la scoala si atunci m-am intalnit cu el si am mers la matusa mea. A fost singura data cand am fost cu el impreuna.”

Atat isi aminteste, intr-o prima faza, despre Alexandru- copilul de 10 ani care a disparut intr-o zi din curtea matusii sale, ca dupa patru luni sa fie gasit mort, intr-o rapa. Marturisteste, sigur pe el, ca nu l-a cunoscut pe baietel indeaproape, insa dupa cateva minute de discutie, recunoaste ca i-a observat comportamentul: „Daca-i spuneai sa faca lucrul ala, facea lucrul ala, v-am spus,

la matusa mea era sluga.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Pe tot parcursul interviului, Miron vorbeste calm si apasat. Face pauze, insa, cand intrebarile sunt delicate.
Nu e de mirare ca Vasile Miron are curajul sa vorbeasca public- sortii sunt de partea lui. Judecatorii au respins arestul preventiv formulat de procurori pe numele lui, pe motiv ca nu exista probe suficiente.

Analizele ADN pot dura chiar si-o luna.
Jurnalista care a stat de vorba, prin telefon, cu barbatul spune ca n-a fost greu sa ia legatura cu el. I-a dat un mesaj pe Facebook, iar el i-a raspuns imediat.

In tot acest timp, ancheta procurorilor se desfasoara in tacere. Pana una alta, inregistrarea telefonica da de lucru: oamenii legii trebuie sa afle acum daca vocea e a lui Vasile Miron sau nu.