O legumă din România face furori în străinătate! S-au deschis două fabrici de prelucrare pentru a face față cererii

Author: Bianca Vidoi

O legumă din România face furori în străinătate

Sursa: Unsplash

România începe să fie tot mai apreciată de către străini pentru fructele și legumele cultivate, iar această legumă a ajuns rapid în topul preferințelor.

Agricultura este o ramură apreciată a României, în special de străini. Aceștia apreciază modul în care sunt cultivate și îngrijite roadele pământului, iar deși există multe fructe și legume pe lista preferințelor străinilor, această legumă a ajuns să facă furori în țările străine. Iată care este leguma pe care străinii o vor în magazinele lor.

O legumă din România face furori în străinătate

Legumele și fructele cultivate în țara noastră au început să fie tot mai apreciate peste hotare, iar străinii cer ca tot mai multe alimente să fie exportate din România, motiv pentru care s-au deschis mai multe fabrici de prelucrare. Leguma ce i-a surprins plăcut pe străini este cartoful, ce a ajuns să fie consumată în cantități industriale în afara României. Zona Harghitei este considerată o mină de aur pentru cartofi, fiind cultivate peste 6.000

de hectare de cartofi, marea majoritate fiind dedicată exportului.

O legumă din România face furori în străinătate
[Sursa: Unsplash]

Citește și: Ce alimente trebuie să consumi în sezonul rece pentru a avea o imunitate de fier

Pentru a se asigura că producția de cartofi nu o să scadă, fermierii trebuie să respecte un calendar specific, iar potrivit acestuia, cultivarea cartofilor este finalizată până la începutul lunii mai. Dintre cele 6.000 de hectare de cartofi, 1.000 de hectare sunt păstrate pentru soiuri timpurii de cartofi, restul de 5.000 de hectare fiind distribuite pentru cartofi folosiți pentru uz economic. 

Străinii cer exportul acestei legume românești

Cantitatea de cartofi cerută este atât de mare, încât fermierii din Harghita au decis să deschidă două fabrici de prelucrare a cartofilor. Alături de aceste două fabrici de prelucrare a cartofilor, fermierii își doresc întotdeauna să își faciliteze munca și să fie la curent cu tehnologia, motiv pentru care investesc în diferite utilaje, astfel încât să poată onora cererea

mare pe care o au.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil

Cartofii sunt cultivați de către fermierii din Harghita pentru industrializare, astfel culturile sunt transportate în fabricile de prelucrare, însă există și producții de cartofi ce sunt vândute la preț redus sau depozitate până când prețul legumei va crește.

O legumă din România face furori în străinătate
[Sursa: Unsplash]

Șeful Direcției Agricole din Harghita, Romfeld Zsolt, a mărturisit că deși cultura cartofilor este una extrem de comună în această zonă, fermierii încearcă să nu se limiteze la cultivarea acestor legume. Problema spațiilor limitate pentru cultivarea altor legume i-a făcut pe fermieri să adopte rotația culturilor.

”Sunt producători care se specializează pe cultura cartofului, bineînţeles şi pe celelalte culturi, având în vedere că trebuie să respecte rotaţia, dar ca să fie economic susţinută toată treaba asta trebuie să crească suprafeţele”, a explicat şeful Direcţiei Agricole, potrivit agrointel.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.