O lingurita de unt de arahide iti poate detecta una din cele mai necrutatoare boli, Alzheimer!

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 18:02

Cea mai noua modalitate de a lupta impotriva unei boli necrutatoare precum Alzheimer este aproape la indemana oricui datorita untului de arahide.

O lingurita plina cu unt de arahide iti poate detecta nivelul incipient al bolii Alzheimer. S-a descoperti ca acest tip de unt ajuta la detectarea bolii. Cercetatorii de la Universitatea din Florida au facut acest experiment intinzand pe o felie de paine aceasta crema pentru a detecta lipsa mirosului in una din nari comparativ cu cealalta.

Pierderea simtului mirosului la nara stanga este unul din efectele bolii, iar untul de arahide este substanta perfecta pentru a detecta problema.


Este considerat un odorizant pur deoarece e detectat exclusiv de catre nervii nostri olfactivi. Cele mai multe mirosuri sunt detectate de catre nervul trigeminal, care este raspunzator cu senzatia din fata. Insa nervul olfactiv este important in Alzheimer.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.