O localitate din Campina are asfalt cu sclipici VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:18

Asfaltul turnat vara trecuta pe Bulevardul Culturii din Campina a devenit mandria localnicilor. Nu pentru ca nu sunt gropi pe sosea, ci pentru ca asfaltul straluceste la propriu sub razele soarelui de primavara.

Carbura de siliciu este secretul care da stralucire Bulevardului Culturii din oras. Localnicii sunt incantati de bucatele stralucitoare din asfalt si spun ca fiecare pas pe care-l fac pe aceasta strada le insenineaza ziua.

Iar daca mai e si vara, aproape nu poti iesi la plimbare fara ochelari de soara.

S-ar bucura daca si in fata casei lor ar avea parte de o stralucire similara.

Este o noutate la nivel national.
Asfaltul cu sclipici care are in primul rand un rol estetic, decorativ.

Bulevardul Unirii s-a transformat in bulevardul cu sclipici imediat dupa ce un sponsor s-a oferit sa toarne bucatele minuscule de siliciu peste asfalt.

Si uite asa, zona de promenada a orasului a ajuns nu numai atractia locuitorilor din Campina, dar si a celor din imprejurimi.

Pentru ca bulevardul cu sclipici sa aiba acest aspect de basm, a fost nevoie si de o suma pe masura.
25 de mii euro au costat cele 21 de tone de carbonat de siliciu presarate peste cele aproape 800 de metri de asfalt. E drept ca "stralucirea" a venit ca donatie, din partea unei firme specializate in industria metalurgica.

In plus, spun autoritatile sclipiciul din asfalt mai are o prorietate: aceea de a prelungi durata de viata a strazii.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.