O locomotivă a intrat în vagonul unui tren de pasageri. Conductorul trenului a murit în urma incidentului

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 dec 2023, 00:10

O locomotivă a intrat în vagonul unui tren de pasageri

Sursa: PixaBay

În seara zilei de 25 martie, în stația din Galați, o locomotivă a intrat într-un tren de pasageri, impactul fiind fatal pentru conductorul trenului.

Locomotiva s-a lovit puternic de vagonul de călători de care trebuia să fie cuplată. Conductorul trenului a murit și alte teri persoane sunt rănite în urma incidentului nefericit ce a avut loc la Galați.

Citește și: Cine este românul care a murit în Italia, după ce a fost lovit de o camionetă, în timp ce se afla pe motocicletă. Acesta avea o fată de cinci ani

O locomotivă a intrat într-un tren de pasageri

Inițial, incidentul se credea că a fost realizat din cauza unei manevre greșite realizate pe calea ferată, însă Inspectoratul de Poliție al Județului Galați au sesizat că motivul real pentru care a avut loc incidentul a fost defectarea sistemului de frânare. 

În urma impactului au fost rănite patru persoane, mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător.

Ulterior, conductorul trenului a intrat în stop cardiorespirator în urma accidentului și a decedat la spital, aceasta avea 53 de ani și era conductorul trenului la care trebuia să fie cuplată locomotiva. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Locomotiva avea 35 de km/h în timpul manevrei în care trebuia să aibă o viteză de maxim 10 km/h.

„Era un mecanic cu experiență, dar locomotiva nu l-a mai ascultat”, a declarat Rodrigo Maxim, lider de sindicat CFR. Acesta a fost al treilea caz în care o locomotivă se defectează în zona județului Galați, probleme au apărut șa aceeași garnitură la care s-a produs incidentul de aseară.

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați", a transmis IPJ Galaţi. 

Citește și: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut

Ministrul Transporturilor cere verificări și măsuri imediate

Ministerul Transporturilor a cerut prin intermediul unui comunicat ca CFR să realizeze verificări și măsuri imediate după ce a avut loc incidentul din seara de 25 martie, atunci când o femeie și-a pierdut viața. Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.

Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete , a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Citește și: S-a internat cu o infecție la măsea și a murit două luni mai târziu. Familia tânărului îi acuză pe medici

Surse: libertatea.ro, stirileprotv.ro