O locomotivă Regio a luat foc în mers. Pasagerii au sunat de urgență la 112. De la ce a pornit incendiul

Autor: Diana Bostan

Locomotiva unui tren Regio a luat foc în mers

Sursa: Captură YouTube

În comuna Grădinari, o locomotivă a unui tren Regio a izbucnit în flăcări în timp ce se deplasa pe traseul Râmnicu-Vâlcea - Piatra-Olt.

Momente de panică într-un tren Regio din județul Olt, unde pasagerii au trecut prin clipe de groază când locomotiva a izbucnit în flăcări în timpul deplasării. Incendiul, provocat se pare de un scurt circuit, a stârnit îngrijorare printre călători.

Locomotiva unui tren Regio a luat foc în mers

Potrivit observatornews, pasagerii au alertat de urgență autoritățile, apelând la 112 imediat ce au observat flăcările prin ferestre.

Înainte de sosirea echipajelor de intervenție, cei șase călători din tren au reușit să evacueze rapid vagoanele.

Citește și: Ultima fotografie făcută de Ionuț înainte de a muri în accidentul feroviar din Grecia. Trupul acestuia urmează să fie repatriat

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu nicio victimă. Cauza probabilă a incendiului pare să fie un scurtcircuit electric. Imediat după ce au fost anunțate autoritățile, o locomotivă de rezervă a fost trimisă la fața locului pentru a prelua pasagerii și a continua călătoria.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Conform sursei menționate anterior, în ciuda eforturilor de intervenție rapidă, călătorii au ajuns la destinație cu o întârziere de aproximativ două ore, însă toți au fost în siguranță.

Ce au transmis autoritățile

Autoritățile au transmis printr-un comunicat că pompierii Detașamentului Slatina au intervenit în comuna Grădinari cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locomotivă a unui tren de călători.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în camera motoarelor locomotivei.

Citește și: Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă din Iași. Acesta are arsuri pe 80% din suprafața corporală

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Grădinari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locomotivă a unui tren de călători.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la camera motoarelor locomotivei. Șase pasageri s-au evacuat înainte de sosirea echipajelor și nu au necesitat îngrijiri medicale. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, cauza probabilă fiind scurtcircuit electric.” se arată în comunicatul autorităților și preluat de Gândul.

Incidentul a creat o adevărată panică printre călători, care s-au speriat la vederea flăcărilor și a fumului dens.

Pasagerii au reacționat rapid, sunând la 112, iar cei șase aflați în tren au reușit să se evacueze înainte de sosirea echipajelor de intervenție. Deși au ajuns la destinație cu o întârziere considerabilă, au fost fericiți că au ajuns teferi și nevătămați.