O mamă şi 8 copii au ars de vii în Turcia. Tatăl s-a intoxicat încercând să-i salveze: "Sunt nouă cadavre în interior"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 09 aug 2023, 06:05

O mamă şi 8 copii au ars de vii în Turcia. Tatăl s-a intoxicat încercând să-i salveze

Sursa: Twitter Alinur Aktas

Nouă persoane, dintre care opt copii, și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit în apartamentul lor, au anunţat autorităţile locale.

Tragedie fără margini în Turcia. În noaptea de marți spre miercuri, nouă sirieni, dintre care opt copii, au murit în orașul Bursa, în nord-vestul Turciei, într-un incendiu izbucnit în apartamentul lor, au anunțat autoritățile locale scrie AFP, potrivit Agerpres, citat de observatornews.ro.

Citește și: „Fiica mea nu se va mai întoarce niciodată”. Reacția mamei Paulei, românca din Italia care a murit din cauza unui ulcer, după ce a așteptat ambulanța aproximativ trei ore

O mamă şi 8 copii au ars de vii în Turcia. Tatăl s-a intoxicat încercând să-i salveze: "Sunt nouă cadavre în interior"

Tatăl copiilor, care tocmai se întorcea acasă de la o înmormântare la Istanbul, s-a intoxicat cu fum încercând să-și salveze familia, a relatat Anadolu.

Citește și: Incendiu devastator într-un club din Rusia: 13 persoane au murit, iar alte 5 au fost grav rănite

"Sunt nouă cadavre la interior. Opt dintre ele sunt ale unor copii", a declarat guvernatorul provinciei Bursa, Yakup Canbolat, potrivit agenției de presă oficiale Anadolu. Acesta a precizat că victimele sunt sirieni.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Potrivit presei din Turcia, ar fi vorba de o mamă cu cei șase copii ai ei cu vârste între 1 și 10 ani și doi nepoți de 11 și 12 ani.

 

Primarul orașului, Alinur Aktas, a transmis un mesaj pe Twitter, în care a precizat că incendiul, care a fost declanșat cu puțin timp înainte de miezul nopții, ar fi pornit cel mai probabil de la o sobă cu lemne din apartamentul în care locuia de circa o lună și jumătate familia siriană, refugiată în Turcia din 2017.

Citește și: Și-au ucis cu sânge rece cei șase copii și au dat foc la casă. Cum i-au găsit polițiștii pe cei doi părinți care au comis oribila crimă

Fotografii publicate de edil arată un imobil cu trei etaje cu fațada înnegrită înconjurat de pompieri şi echipaje de salvare.