O mamă și-a aruncat nou-născutul în sobă și a leșinat, în timp ce focul ardea. Fiul ei a sunat la 112, după ce a găsit-o inconștientă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 iun 2023, 18:05

Copil aruncat in soba

Sursa: Pexels.com

O femeie din Otopeni, în vârstă de aproximativ 40 de ani, și-a aruncat nou-născutul, într-o sobă, la finalul lunii aprilie. Femeia a fost lăsată în libertate, deoarece anchetatorii nu au avut suficiente probe, pentru a o incrimina.

O mamă din Otopeni și-a aruncat nou-născutul, într-o sobă, în urmă cu aproximativ două luni. Medicii legiști încearcă să afle dacă acesta era, deja, mort sau dacă a ars de viu.

O mamă din Otopeni și-a aruncat nou-născutul, în sobă

Femeia în vârstă de aproximativ 40 de ani și-a ars nou-născutul, la scurt timp după ce i-a dat naștere. Acum, anchetatorii au o misiune dificilă, fiind nevoiți să afle dacă nou-născutul era, deja, mort, atunci când a fost aruncat în sobă sau dacă a ars de viu.

Femeia mai are trei copii. Aceasta a fost internată la Spitalul Elias, după ce a fost găsită într-o baltă de sânge. După trei zile, a fost lăsată să iasă din spital, dar a fost escortată de către poliție la un spital de psihiatrie.

Citește și: „Ai lăsat în urmă inimi sfâșiate” Daria, o româncă de 19 ani, a murit în mod tragic în Italia. Mașina în care se afla s-a ciocnit frontal cu un alt automobil

Conform observatornews.ro, citând surse medicale, intelectul femeii era dezvoltat, dar suferea de afecțiuni psihice vizibile. Nou-născutul a fost găsit ars, în sobă și, mai mult decât atât, există suspiciuni cum că acesta ar fi fost în viață atunci când i s-a dat foc.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ancheta a început în urma unui apel la 112

Ancheta a început, după ce unul dintre copiii femeii a sunat la 112, pentru a anunța că mama lui zace într-o baltă de sânge. În urma acestei informații, s-a aflat că, de fapt, femeia născuse cel de-al patrulea copil de puțin timp, dar nimeni nu știa unde se află micuțul.

După ce a fost audiată, procurorii au lăsat-o liberă, deoarece nu au avut suficiente probe, pentru a o incrimina.

În decursul zilei de astăzi, 14 iunie, la locuința femeii, s-au prezentat și reprezentanții Asistenței Sociale.

Femeia a vrut să țină nașterea ascunsă, dar personalul medical, dându-și seama că pierderile de sânge sunt provocate de o naștere, au anunțat autoritățile.

Potrivit gândul.ro, femeia ar fi leșinat, din cauza hemoragiei, chiar în timp ce copilul ardea în sobă, acela fiind și momentul în care unul dintre ceilalți copii, a sunat la 112, pentru a cere ajutor.

Citește și: „Minți mult. Nu plângi după fata ta”. Pusă față în față cu dovezile, mama fetei susține că nu știa că fiica ei zace sub pat, degradată, deși era în țară la momentul cu pricina

Femeia ar fi aprins focul în soba de teracotă și a aruncat copilul acolo, în momentul în care flacăra a fost suficient de puternică, după care, a închis ușa.

Anchetatorii au reușit să obțină unele probe din corpul nou-născutului, din placentă și din cordonul ombilical, urmând ca acestea să fie cercetate la Institutul Național de Criminalistică.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru violență în familie sub forma omorului, fiind în subordinea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.