O maramuresanca a fost aleasa dintre zeci de fete sa fie model pentru statuia din parcul central al orasului Baia Mare

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 05:23

Se stie ca femeile au fost muze pentru artistii din toate timpurile si de prin toate colturile lumii.

Ei bine, noi am gasit-o pe una dintre ele, in Maramures. Domna Doina este printre putinele femeie din tara care se poate lauda ca are o statuie.

Totul a inceput in urma cu aproape 60 de ani, cand maramuresanca noastra a fost aleasa, dintre zeci de fete, sa fie model pentru statuia din parcul central al orasului Baia Mare.

Dupa preselectie, a inceput o intreaga poveste, care a durat 6 luni.

Timp in care sculptorii au  muncit la  realizarea statuii.
Sa nu credeti ca a fost lucru usor. Doamna Doina a trebuit sa stea nemiscata in fata sculptorilor, cate opt ore pe zi si sa transmita o anumita stare.

Statuia pentru care doamna Doina a fost  model  face parte dintr-un grup statuar intitulat,, Monumentul ostasului roman" si a devenit o adevarata vedeta dupa ce sculptorii au terminat lucrarea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Timpul a trecut si si-a pus amprenta pe chipul doamnei Doina, nu insa si peste statuia care o infatiseaza pe maramureseanca la varsta de 17 ani.

De fiecare data cand merge in parc, doamna Doina trece pe la statuie si rememoreaza momentele pe care le-a trait in urma cu o jumatate de veac.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.