O mare țară europeană relaxează restricțiile pentru unii proprietari de baruri și restaurante. Iată despre ce țară este vorba

Author: Lavinia Medrea

O mare țară europeană relaxează restricțiile pentru unii proprietari de baruri și restaurante

Sursa: PixaBay

Începând cu nouă octombrie, restaurantele și barurile din Malta ar putea să restricționeze accesul persoanelor nevaccinate, dar vor exista reguli mai relaxate pentru proprietarii unităților care iau această decizie, declară ministrul Sănătății Chris Fearne.

Începând cu nouă octombrie, restaurantele și barurile din Malta ar putea să restricționeze accesul persoanelor nevaccinate, dar vor exista reguli mai relaxate pentru persoanele care sunt vaccinate, declară ministrul Sănătății Chris Fearne.

Malta relaxează restricțiile pentru unii proprietari de baruri și restaurante

Barurile şi restaurantele care impun un număr limitat de persoane vaccinate cu schema completă contra COVID-19  care pot avea acces în interior vor putea fi deschise până mai târziu, vor avea voie să apropie mesele şi vor putea servi la bar, a spus ministrul maltez al Sănătăţii, Chris Fearne.

Citeste si: Restricții de circulație în Capitală! Nicușor Dan a făcut anunțul

Barurile și restaurantele care nu doresc să limiteze numărul admis de clienți vor continua să funcţioneze respectând legile de sănătate publică actuale.

Malta este una dintre țările care are cea mai mare rată de persoane vaccinate anti-COVID-19, mai exact un procent de peste 90%.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Bilanț coronavirus 29 septembrie 2021: Peste 1.300 de pacienți internați la ATI! Câte cazuri noi sunt și câte decese

Ministru Sănătății Chris Fearne a subliniat, de asemenea, că Malta va relaxa, începând cu ziua de vineri, restricţiile pentru persoanele care au trecut prin boala COVID-19 și care se pot vaccina cu o singură doză de vaccin.

Malta permite accesul liberă doar călătorilor care au completat întreaga schemă de vaccinare anti-COVID-19 și care pot prezenta dovada vaccinării prin certificatului de vaccinare.

Citeste si: Cazurile de COVID-19 au umplut dramatic Spitalul de Boli Infecțioase din Iași! Medicii nu mai reușesc să facă față cazurilor grave de infectări cu COVID-19

Persoanele care nu se încadrează în cele menționate anterior, trebuie să stea 14 zile în carantină la un hotel recunoscut de stat şi să achite 117 dolari pe noapte înainte de a avea voie să intre în

țară.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?