O masă de aer cald pătrunde în România. Temperaturi neobișnuit de mari pentru luna decembrie. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 10 decembrie 2022.

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 10 decembrie 2022

Sursa: canva.com

Meteorologii anunță o încălzire semnificativă a vremii în zilele următoare. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 10 decembrie 2022.

În prima zi de weekend, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, însă ploile vor continua în majoritatea regiunilor țării. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 10 decembrie 2022. 

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 10 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru acest final de săptămână.

În zilele următoare, o masă de aer cald ajunge în România, fapt care va determina o creștere semnificativă a valorilor termice. Astfel, la nivelul întregii țări, temperaturile maxime, dar și cele minime se vor situa cu mult peste normalul perioadei. Sâmbătă, vremea se încălzește în toată țara, iar maximele vor fi cuprinse între 13 și 15 grade, în timp ce în sudul teritoriului se vor atinge chiar și 18 grade.

Minimele din noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lunii decembrie, acestea fiind cuprinse între 3 și 10 grade.

Chiar dacă vremea va fi neobișnuit de caldă, ziua de sâmbătă va aduce un cer mai mult noros și precipitații sub formă de ploaie. În zonele montane vor fi precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, iar la altitudini mari va mai ninge slab.

Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă depus la munte se va diminua.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vântul va sufla slab și moderat la nivelul întregii țări, iar la munte și pe litoral vor mai fi unele intensificări ale vântului.

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Vremea în București sâmbătă, 10 decembrie 2022

Meteorologii anunță o vreme închisă la București pentru ziua de sâmbătă, 10 decembrie 2022. Chiar dacă cerul va fi mai mult noros, maxima din termometre va urca destul de mult, astfel că se vor atinge 15 grade. Vremea va rămâne caldă și noaptea, înregistrându-se o minimă cuprinsă între 3 și 9 grade. Dimineața și noaptea pot să mai fie condiții de ceață, mai ales la periferie.

Noaptea, meteorologii anunță că mai pot fi șanse de precipitații.

Vremea în Brașov sâmbătă, 10 decembrie 2022

La Brașov se anunță o zi de sâmbătă cu vreme mohorâtă, dar mai caldă comparativ cu zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros, iar maxima din termometre va atinge 14 grade. Noaptea, meteorologii anunță ploi și un vânt slab și moderat, iar minima va fi de 7 grade.

Doar în zonele montane înalte vor mai condiții de ninsoare și tot acolo vor fi și intensificări ale vântului.

Vremea în Constanța sâmbătă, 10 decembrie 2022

Soarele își va mai face apariția pe cer la Constanța în timpul zilei de sâmbătă. Meteorologii anunță o maximă de 16 grade, în timp ce minima din timpul nopții va coborî până la 11 grade. Noaptea va mai ploua, iar vântul va sufla cu putere, atingând la rafală 50 km/h. 

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari