O fată de 16 ani, din Alba, a intrat în comă, după e a furat mașina părinților și a provocat un accident rutier de proporții. Aceasta a fost transportată la spital cu ajutorul unui elicopter SMURD.
O adolescentă din Alba a furat mașina părinților și a provocat un accident rutier
Accidentul a avut loc ieri, 20 februarie, pe DJ 106K, pe drumul județean dinspre Sebeș spre Daia Română.
Minora are mai multe leziuni corporale și se află în comă, la spital. Cu ea, în mașină, mai se afla o fată de 15 ani, care a fost și ea dusă la spital, pentru a primi îngrijirile medicale de care are nevoie. A fost deschis un dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Citește și: Cine este femeia care a murit alături de fiica ei de 6 ani, în cumplitul accident din Brăila
Pentru ca tânăra de 16 ani să poată fi scoasă din mașină, a fost nevoie de intervenția pompierilor ISU Alba. În momentul în care accidentul s-a produs, acul kilometrajului se oprise la 110 km/h.
România ocupă locul fruntaș din Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentele rutiere mortale
Unde este un clasament negativ, acolo este și România, doar că nu oricum, ci pe primele locuri, dacă nu, chiar primul.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Dintre toate țările din Uniunea Europeană, România este țara în care au loc cele mai multe accidente rutiere mortale. Drumurile care sunt mai mult bune de ocolit decât de mers pe ele reprezintă unul dintre motivele principale care ne-au dus țara în vârful clasamentului.
În anul 2022, aproximativ 20.600 de persoane au murit, după ce au fost implicate în accidente rutiere, cu 3% mai mult decât în anul 2021, dar cu 10% mai puțin decât în 2019, conform datelor puse la dispoziție de către Comisia Europeană.
Cele mai sigure drumuri din Uniunea Europeană aparțin, în ordine crescătoare: Suediei, Danemarcei, Irlandei.
În urmă cu cinci ani, Uniunea Europeană și-a propus ca, până în anul 2030, numărul accidentelor rutiere mortale să fie cu 50% mai mic, dar și numărul accidentelor grave.
Chiar și așa, evitarea accidentelor este și responsabilitatea șoferilor. Multe accidente sunt produse fie de șoferi aflați sub influența băuturilor alcoolice, fie aflați sub influența substanțelor interzise.
Nici călcarea prea tare a pedalei de accelerație nu le este străină multora, iar numărul celor care se urcă la volan fără a avea permis de conducere sau fără a ști foarte bine regulile de circulație nu este nici el de neglijat.