O noapte la Muzeul Antipa. 20 de copii au adormit langa scheletul unui dinozaur

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 16:11

"Noaptea Muzeelor" a debutat la Muzeul Antipa vineri seara, incepand cu orele 21:30. Muzeul National de Stiinte Naturale a decis ca anul acesta sa sarbatoreasca editia "Noaptea Muzeelor" timp de doua zile, informeaza Mediafax.

 Vineri seara a debutat la Antipa proiectul "Leganati de Deinotherium", la care au participat 20 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, informeaza Mediafax. Diana Ion, muzeograf la Antipa, a declarat ca proiectul a fost un succes. Locurile s-au oupat foarte repede. Muzeul are deja o noua lista in asteptare deoarece intentioneaza sa-l implementeze odata pe luna. Copii pasionati de istorie naturala se pot inscrie pentru proiectul "Leganati de Deinotherium". 

 

Aseara, cei 20 de copii au fost dusi la Antipa de parinti in jurul orei 21:30 si lasati apoi in grija personalului muzeului." Si-au adus jucariile preferate, jocuri si geamantane cu lucrurile lor si tot ce mai aveau nevoie", a adaugat Diana Ioan. Personalul muzeului Antipa a declarat ca micutii au fost foarte cuminti, au facut turul muzeului si au ascultat povesti despre animale pana au adormit.

Cu sprijinul sponsorilor, muzeul a dotat sala principala cu saltele, saci de dormit, pernute si lanterne. Copiii au adormit langa scheletul lui Deinotherium gigantissimum, o specie de dinozauri care impresiona prin marime. Dimineata, copiii au luat micul dejun, compus din cereale, lapte, vitamine si ciocolatele. Dupa micul dejun, in jurul orei 9.00, copiii au plecat de la Antipa impreuna cu parintii lor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se afla deja la a opta editie si este sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din Romania. Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international, coordonand desfasurarea Noptii Muzeelor in tara.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.