O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 apr 2023, 04:20

O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă

Sursa: Istock

Autoritățile din China au făcut un anunț public despre o bacterie periculoasă ce a fost descoperită în Wuhan. Primele cercetări arată că noua bacterie a provocat holeră la un student și se pare că, de fapt, aceasta provine de la țestoasele cu carapace moale.

COVID-19 a izbucnit în Wuhan și tot acolo se pare că a apărut și o nouă bacterie periculoasă. Este vorba de o bacterie ce provine de la țestoasele cu carapace moale și care a dus la contaminarea unui tânăr cu holeră.

Ce spun autoritățile despre această bacterie?

Autoritățile din China susțin că, până în momentul de față, nicio altă persoană nu a fost infectată cu holeră. Țestoasele cu carapace moale erau comercializate într-o piață care, în urma incidentului, a fost închisă pentru trei zile, pentru a se face dezinfecție, informează spynews.ro.

„Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!(...) Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a spus Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

Citeste si: O boală misterioasă omoară oameni în Tanzania! S-au înregistrat deja trei victime. Care sunt simptomele

Mai mult decât atât, autoritățile chineze susțin faptul că nu există nicio legătură cu tulpina de vibro cholerae 0139 ce este responsabilă cu infectarea persoanelor și cele care au fost contaminate. Cu toate acestea, se examinează cu foarte mare atenție produsele nespecificate care fac parte din același lot cu broaștele țestoase cu carapace moale.

O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă
[Sursa: Istock]

Variola maimuței îngrijorează din ce în ce mai multe persoane

Rămâne de văzut dacă noua bacterie va deveni un pericol internațional, dar, în aceste momente, problema stringentă este cauzată de evoluția cazurilor de COVID-19 și de variola maimuței.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Organizația Mondială a Sănătății a decis să se reunească, pentru a doua oară, în încercarea de a găsi cele mai bune modalități prin care pot stopa răspândirea virusului. În tot acest timp, Alexandru Rafila susține că persoanele infectate din România s-au îmbolnăvit din cauza neatenției.

„Unii dintre ei aveau boli cu transmitere sexuală, alte boli, HIV, sau aveau în antecedente, sifilis, gonoree, alte boli cu transmitere sexuală. Asta îmi arată de fapt că aceşti oameni au un comportament la risc, adică au partener – să spunem pe româneşte – au parteneri sexuali, de fapt, pe care nu-i cunosc sau sunt întâmplători şi aşa mai departe.

Lucrul ăsta creşte riscul de infectare, că, până la urmă, ce s-a demonstrat până în momentul de faţă? În marea majoritate a cazurilor, a fost o boală cu transmitere sexuală. Ăsta este adevărul”, a declarat Alexandru Rafila pentru un post de televiziune, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Centaurus, noua variantă de COVID-19, descoperită în India. Cât de periculoasă este și când trebuie să ne îngrijorăm

„Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate.  În Africa, apar cazuri în ţări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuţei”, a spus directorul OMS marți, 12 iulie, în timpul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Geneva, informează news.ro.

 

Taguri: