O nouă dată pentru invazia Rusiei în Ucraina. Experţii americani au anunţat exact când începe războiul

Autor: Marina Ionescu

O nouă dată pentru invazia Rusiei în Ucraina. Experţii americani au anunţat exact când începe războiul

Rusia va ataca Ucraina în doar câteva zile. Experții au dezvăluit care este data exactă.

Experții militari americani, care vorbeau anterior de un posibil atac între 15-16 februarie 2022, susțin că războiul va începe pe 20 februarie, când se încheie Jocurile Olimpice de la Beijing.

Citeste si: Bombardamente în estul Ucrainei. Un obuz al separatiștilor a lovit o grădiniță plină de copii

Rusia va ataca Ucraina pe 20 februarie

În acest cotext, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra zilei de duminică, 20 februarie 2022, dar și în zilele viitoarei săptămâni.

Potrivit Politico, cu referire la un analist militar, cercetător principal în cadrul Centrului militar-naval de analiză, Michael Kofman, perspectiva unei invazii pe 16 februarie a fost întotdeauna exagerată și ar trebui să se acorde atenție zilei de 20 februarie și zilelor următoare.

„Cel mai bun interval de timp a fost întotdeauna după 20 februarie. Cercetăm ce ar putea face forţele ruse la acea dată”,  a precizat  Michael Kofman, din cadrul grupului de experţi CNA.  „Este o dată utilă pentru a vedea dacă mint sau nu. Când cineva minte, acest lucru spune multe despre intenţiile sale”.

Citeste si: Rusia sustine ca zece grupuri de soldați au plecat din Crimeea! SUA: Rusia a suplimentat trupele militare cu aproape 7.000 de soldați la granița cu Ucraina

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Michael Kofman enumeră mai mulți factori care ar confirma seriozitatea raționamentului său. În primul rând,  analistul militar a precizat că exercițiile militare ruso-belaruse ar trebui să se încheie. Mai ales că, în trecut, departamentul de apărare al Belarusului a declarat că, după exerciții, toți soldații ruși vor părăsi teritoriul republicii.

Mai mult, Michael Kofman susține că o posibilă ofensivă a Federației Ruse ar fi încheierea Conferinței de Securitate de la München și rezultatul cu care președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, se va întoarce în țară.

De asemenea, duminică, 20 februarie, se încheie Jocurile Olimpice de la Beijing, iar Putin, potrivit presei, nu va începe invazia până nu va avea loc ceremonia de închidere, pentru a nu-l supăra pe liderul chinez Xi Jinping.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, 16 februarie, că alianţa „nu a observat nicio detensionare pe teren”, deşi Rusia a anunţat că şi-a retras o parte din armată.

Totodată, miercuri, 16 februarie, Vladimir Cijov, ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, a negat informațiile privind un posibil atac rusesc asupra Ucrainei.

În ultimele zile, Rusia şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldaţi, potrivit unui oficial al Casei Albe Statele Unite, informează  CNN.

Scretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a subliniat într-un interviu, miercuri, că există „o diferenţă între ceea ce spune şi ceea ce face Rusia”.

 Potrivit declaraţiilor preşedintelui american Joe Biden la începutul acestei săptămâni, numărul de soldaţi plasaţi la graniţa cu Ucraina se ridică la aproximativ 150.000, iar situaţia rămâne „ ameninţătoare ”.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.