O noua DIETA CONTROVERSATA castiga din ce in ce mai multi adepti. Esti dispus sa o incerci?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 06:15

Mananci din plin cinci zile pe saptamana si tii post negru urmatoarele doua zile.

Se numeste dieta alternativa sau post intermitent. Nu trebuie sa numeri caloriile sau sa disociezi proteinele de lipide sau glucide. Tot ce trebuie sa faci este sa mananci normal, fara restrictii, cinci zile pe saptamana, iar in urmatoarele doua sa tii post negru daca poti, iar in cazul in care nu poti tine post, dieta ta sa nu depaseasca 600 calorii pe zi.

Controversatul regim a fost gandit de doctorul britanic Michael Mosley.
Acesta sustine ca rezultatele dietei se vad dupa o luna cand corpul pierde 25% din grasime. Medicul adauga ca efectele postului intermittent se vad si in interior: scade nivelul glicemiei si al colesterolului rau. Potrivit dr. Michael Mosley, acest tip de dieta ne ajuta sa traiam mai mult si poate preveni aparitia unor maladii precum cancer sau Alzheimer.

Nutritionistii il contrazic, insa, pe medicul care a inventat dieta alternativa si spun ca acest gen de dieta, de tipul mananci ce vrei cateva zile, iar apoi de infometezi o perioada nu are cum sa ajute pe cineva sa scada in
greutate fara a avea urmari negative. Mai precis, intreg sistemul digestiv va fi dat peste cap. Alti specialisti sustin medicul Michael Mosley nu a inventat o dieta, ci a descris simtomele unei grave boli digestive: bulimia.

Intocmai ca si acest tip de dieta, bulimicii alterneaza perioadele in care se hranesc normal cu cele in care se infometeaza drastic. Cei care aplica totusi aceasta dieta sunt sfatuiti sa consume foarte multa apa deoarece specialistii atrag atentia ca o astfel de dieta poate favoriza aparitia constipatiei si ulterior a altor probleme digestive.