O nouă epidemie de Ebola este pe cale să izbucnească. 4 morți au fost depistați în Guineea. OMS își mobilizează toate resursele pentru a veni în sprijin

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 21 iul 2022, 18:25
O noua epidemie de Ebola este pe cale să izbucneascî în Guineea
Sursa: PixaBay

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își pregătește toate resursele pentru a începe să trimită dozele de vaccin împotriva Ebola, pentru a ajuta Guineea să facă față acestei epidemii de febră hemoragică. După cinci ani această epidemie lovește din nou, 4 decese au fost anunțate până în acest moment.

În 2013 un prim val de epidemie de Ebola a lovit mai multe țări,  printre care Spania și SUA, iar acum, suntem pe cale să ne confruntăm din nou cu aceași criză de febră hemoragică. Patru deces au fost anunțate. OMS își mobilizează forțele pentru a ajuta Guineea.

OMS se mobilizează pentru a ajuta Guineea să scape de epidemia de Ebola

Organizația Mondială a Sănătății își moblizează toate forțele pentru a începe distribuirea vaccinului în Guineea, pentru a combate epidemia de Ebola.

"Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă", a declarat presei profesorul Alfred George Ki-Zerbo, la încheierea unei reuniuni cu autorităţile sanitare ale acestei ţări, care în 2013 s-a confruntat cu cea mai mare epidemiei de Ebola.

Citeste si: Epidemie Ebola: un nou virus face ravagii in lume! Avertismentul OMS

Patru decese au fost confirmate, în urma epidemiei de Ebola

Patru persoane și-au pierdut viața după ce au fost depistate cu Ebola în Guineea, prima reapariţie semnalată a maladiei în Africa de Vest, de unde a plecat cea mai gravă epidemie din istoria virusului în 2013-2016, potrivit Agerpres.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke", a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Remy Lamah.

Virusul Ebola, care provoacă o febră brutală, dureri de cap, vomă şi diaree, a fost identificat pentru prima dată în 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo (RDC).

De atunci, virusul, pentru care există două vaccinuri experimentale dar niciun tratament, a provocat teroare în mai multe rânduri în Africa.

Declanşată în decembrie 2013 în Guineea, înainte de a se răspândi în Liberia şi în Sierra Leone vecine, epidemia din Africa de Vest s-a încheiat în 2016 după ce a afectat zece ţări, printre care Spania şi SUA, provocând peste 11.300 de morţi la circa 28.600

de cazuri înregistrate, din care peste 99% în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Organizația Mondială a Sănătății va lua toate măsurile necesare pentru a sprijinii Guineea pentru a nu trece prin situația similară cu care s-au confruntat mai multe zone din Africa în urmă cu cinci ani. OMS se moblizează pentru a începe să trimită vaccinul în Guineea.

Citeste si: Anunt SOC! Un nou virus periculos starneste panica! Se transmite de la om la om si provoaca febra hemoragica!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.