În 2013 un prim val de epidemie de Ebola a lovit mai multe țări, printre care Spania și SUA, iar acum, suntem pe cale să ne confruntăm din nou cu aceași criză de febră hemoragică. Patru deces au fost anunțate. OMS își mobilizează forțele pentru a ajuta Guineea.
OMS se mobilizează pentru a ajuta Guineea să scape de epidemia de Ebola
Organizația Mondială a Sănătății își moblizează toate forțele pentru a începe distribuirea vaccinului în Guineea, pentru a combate epidemia de Ebola.
"Vom desfăşura rapid capacităţile necesare pentru a sprijini Guineea, care are deja o mare experienţă", a declarat presei profesorul Alfred George Ki-Zerbo, la încheierea unei reuniuni cu autorităţile sanitare ale acestei ţări, care în 2013 s-a confruntat cu cea mai mare epidemiei de Ebola.
Citeste si: Epidemie Ebola: un nou virus face ravagii in lume! Avertismentul OMS
Patru decese au fost confirmate, în urma epidemiei de Ebola
Patru persoane și-au pierdut viața după ce au fost depistate cu Ebola în Guineea, prima reapariţie semnalată a maladiei în Africa de Vest, de unde a plecat cea mai gravă epidemie din istoria virusului în 2013-2016, potrivit Agerpres.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
"Suntem cu adevărat preocupaţi, există deja patru decese de febră hemoragică a virusului Ebola în regiunea Nzerekore, dintre care două chiar în Nzerekore şi două în subprefectura Goueke", a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Remy Lamah.
Virusul Ebola, care provoacă o febră brutală, dureri de cap, vomă şi diaree, a fost identificat pentru prima dată în 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo (RDC).
De atunci, virusul, pentru care există două vaccinuri experimentale dar niciun tratament, a provocat teroare în mai multe rânduri în Africa.Declanşată în decembrie 2013 în Guineea, înainte de a se răspândi în Liberia şi în Sierra Leone vecine, epidemia din Africa de Vest s-a încheiat în 2016 după ce a afectat zece ţări, printre care Spania şi SUA, provocând peste 11.300 de morţi la circa 28.600
Organizația Mondială a Sănătății va lua toate măsurile necesare pentru a sprijinii Guineea pentru a nu trece prin situația similară cu care s-au confruntat mai multe zone din Africa în urmă cu cinci ani. OMS se moblizează pentru a începe să trimită vaccinul în Guineea.