Un medic de la Universitatea din Rochester atrage atenția că o nouă epidemie ar putea provoca probleme serioase la nivel mondial. Ce boală s-a răspândit cu rapiditate în ultima perioadă și care sunt cauzele?
Omenirea, amenințată de o nouă epidemie? Diagnosticul pe care îl primesc din ce în ce mai multe persoane
Pandemia de coronavirus a provocat foarte multe decese la nivel mondial și deși au fost dezvoltate mai multe vaccinuri pentru a preveni infectarea cu COVID-19, în continuare virusul face ravagii la nivel mondial.
Specialistul atrage atenția că datele oficiale arată că Parkinson este afecțiunea cu cea mai rapidă creștere din lume, astfel că în SUA, numărul persoanelor diagnosticate cu această tulburare neurologică a crescut cu 35% în ultimii 10 ani și sunt date care sugerează că în următorii 25 de ani, numărul celor care vor primi acest diagnostic s-ar putea dubla.
„Suntem pe vârful unui aisberg foarte, foarte mare. Credem că în următorii 25 de ani se va dubla (n.r numărul celor care se vor îmbolnăvi de Parkinson).”, a spus dr. Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester, potrivit digi24.ro.
Citeste si: Epidemia de Ebola a revenit! Ce țară se confruntă cu această criză
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Medicul Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester, atrage atenția că de vină pentru creșterea numărului de persoane diagnosticate cu Parkinson este o substanță chimică folosită în degresarea industrială, dar care poate exista și în produse de uz casnic cum ar fi soluțiile de curățat covoare sau de lustruit pantofi.
Se pare că expunerea la tricloretilenă (TCE) ar reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.
Studiile realizate anterior au arătat că în cazul persoanelor expuse la TCE la locul de muncă, riscul de a dezvolta boala Parkinson este de șase ori mai mare, comparativ cu cei care nu intră în contact cu această substanță. Se pare că primele semne de îmbolnăvire pot să apară și la 10 ani de la expunerea la această substanță chimică.Având în vedere că numărul celor care se îmbolnăvesc este într-o continuă creștere, specialiștii în sănătate nu exclud apariția unei noi epidemii la nivel mondial.
Boala Parkinson este o afecțiune degenerativă și care apare din cauza distrugerii neuronilor. Persoanele diagnosticate cu această afecțiune întâmpină dificultăți în controlarea mișcărilor, iar gesturile acestora sunt, de cele mai multe ori, rigide și greu de controlat, pacienții prezentând un tremor specific.