O noua LOVITURA pentru fumatori! Tigarile electronice se vor vinde numai pe baza de reteta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:46

Producatorii care fac astfel de tigari vor avea de infruntat numeroase controale ale comisiilor medicale.

Se pare ca autoritatile vor sa introduca acest gen de tigari pe lista medicamentelor. Tigarile electronice ar putea fi cumparate din farmacii. Inca nu este clar daca fumatorii vor avea nevoie de prescriptie medicala pentru a cumpara astfel de tigari.

Organizatiile de sanatate incearca sa faca din tigara electronica un fel de medicament pe care doctorii sa il poata prescrie pacientilor care vor sa se lase de fumat sau celor care in perioada unui tratament sau terapii vor avea interzis la tigarile obisnuite, adica cele cu tutun.
Cantitatea de nicotina pe care tigarile electronice o contin variaza de la producator la producator.

In unele tari din Europa, tigarile electronice au fost interzise de tot, in timp ce alte state incearca sa le scoata la vanzare prin farmacii. Studiile au aratat ca tigarile electronice pot contine substante la fel de periculoase pentru sanatate ca si in cazul tigarilor obisnuite. Consecintele pe termen lung ale unui astfel de obicei ar putea fi mai grave decat fumatul obisnuit.


Cercetatorii nu au stabilit, insa, cu exactitate cat de periculoase sunt substantele pe care le inhaleaza un fumator de tigari electronice. Norvegia, Singapore si Brazilia se numara printre tarile care au interzis comertul de tigari electronice.

Sursa foto: shutterstuck.com