O nouă moarte suspectă în Rusia. Vladimir Sungorkin, redactorul șef al unui ziar preferat de Putin, dar și unul dintre cei mai mari susținători ai săi, a murit

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 iun 2023, 04:15

Vladimir Sunogorkin, redactorul șef al Komsomolskia Pravda, cel mai popular ziar din Rusia și preferat lui Putin, a murit la vârsta de 69 de ani, în condiții misterioase.

Rusia a înregistrat o nouă moarte suspectă. De data aceasta, este vorba de unul dintre oamenii preferați ai lui Vladimir Putin, Vladimir Sungorkin, care s-a stins din viață astăzi, 14 septembrie.

Redactorul șef al celui mai popular ziar rusesc a murit

Conform canalului de Telegram al publicației menționate, acesta a decedat la vârsta de 69 de ani. Așa cum s-a întâmplat și în cazul altor decese ale oamenilor importanți din Rusia, nu se știe care a fost cauza, cu exactitate.

Interlocutorul TASS susține că redactorul șef și-ar fi pierdut viața din cauza unui „accident vascular cerebral”, dar canalul de telegram al Komsomolskaia Pravda nici nu a infirmat, nici nu a confirmat acest lucru și nici nu a oferit vreo informație în plus.

Rise, citând o sursă a Komsomolskaia Pravda, a dezvăluit faptul că Vladimir Sungorkin a decedat în timp ce călătorea spre Primorye, pentru a aduna informațiile necesare scrierii unei noi cărți.

Site-ul ziarului are aproximativ 65 de milioane de cititori în fiecare lună și a susținut mereu ideile lui Vladimir Putin, devenind, astfel, unul dintre preferații președintelui Rusiei.

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea rămâne fără gaz. Anunțul de ultimă oră al lui Vladimir Putin

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mai mult decât atât, singurele comentarii negative făcute de jurnaliști au fost făcute la adresa oficialilor individuali, care erau, deja, criticați de către Kremlin. Vladimir Sungorkin a primit mai multe premii, printre care se numără și „Ordinul de Merit pentru Patrie”, conform libertatea.ro.

Cine a fost Vladimir Sungorkin?

Exceptând perioada cuprinsă între anii 1981 și 1985, Vladimir Sungorkin a lucrat doar la Komsomolskaya Pravda.

În perioada sovietică, acesta a ocupat funcția de redactor adjunct, fiind promovat, ulterior, pe postul de redactor-șef adjunct.

După ce URSS-ul s-a prăbușit, în anul 1992, Vladimir Sungorkin a fost numit director executiv al societății pe acțiuni, a cumpărat Komsomolskaya Pravda și, în perioada de glorie, ziarul se bucura de 35 de milioane de tiraje zilnic.

La alegerile prezidențiale din martie 2018, acesta a fost considerat ca fiind confidentul lui Vladimir Putin.

De asemenea, după ce războiul din Ucraina a început, Uniunea Europeană l-a sancționat și pe acesta.

În anul 2005, Vladimir Sungorkin a intrat în topul celor mai influenți cinci manageri ai presei de la Moscova.

Citeste si: Un atentat sinucigaș a avut loc la Ambasada Rusiei. Un kamikaze a detonat bomba, la poarta Ambasadei, iar doi diplomați au murit pe loc

Până în momentul de față, de când războiul a început, mai mulți oligarhi ruși au murit în condiții misterioase. Despre aceștia se spune fie că s-au sinucis, fie că nu se poate explica ce a dus la decesul lor.

Ultimele morți sunt asociate cu Lukoil, cu Gazprom, dar și cu alte companii extrem de mari din Rusia.