O nouă subvariantă Covid, „Centaurus”, se răspândeşte rapid în toată lumea. A fost identificată în mai multe țări

Author: Marina Ionescu

Noua subvariantă Covid denumită „Centaurus” se răspândeşte rapid în mai multe ţări

Sursa: istockphoto.com

"Centaurus", noua subvariantă Covid, se răspândește cu rapiditate în mai multe țări.

Varianta Omicron BA.2.75 a fost detectată în SUA, Australia, Marea Britanie, Germania, Canada și India. Virusologii sunt îngrijorați, deoarece numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere.

O nouă subvariantă Covid, „Centaurus”, se răspândeşte rapid în toată lumea
[Sursa: istockphoto.com]

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

O nouă subvariantă Covid, „Centaurus”, se răspândeşte rapid în toată lumea.

Varianta Omicron BA.2.75 este denumită „Centaurus” și a fost deja descoperită în mai multe țări, iar primele cazuri au fost identificate în India.

„Nu sunt atât mutațiile exacte, ci mai mult numărul/combinația”,  a spus dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College din Londra, care a fost primul care a identificat Omicron ca o potențială îngrijorare în noiembrie 2021.

„Este greu de prezis efectul atâtor mutații care apar împreună” ,   mai adaugă acesta. 

Citește si: Alexandru Rafila anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 „undeva în jurul datei de 15 august”. Numărul infectărilor este din ce în ce mai mare

„Dar să apară toate împreună deodată este o altă chestiune. Creșterea sa rapidă aparentă și răspândirea geografică largă sunt îngrijorătoare ”, a declarat recent Tom Peacock.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Oficialii OMS au declarat că urmăresc subvarianta ultranouă la o conferință de presă de miercuri și au lansat câteva informații despre aceasta prin Twitter marți.

 

„Centaurus se poate răspândi pentru o anumită perioadă până când ajunge în BA.5 și este posibil ca oamenii să se infecteze. Nu știu în acest moment că BA.2.75 va fi altceva decât o problemă regională care în cele din urmă va fi depășită de BA.5”, a spus Amesh Adalja, un savant senior la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, potrivit  fortune.com.

Au fost înregistrate peste 4.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Autoritățile au transmis că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 4.000 de noi cazuri de infectări.

Citește si: 5 țări în care nu ai nevoie de certificat COVID-19

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

931 de cazuri au fost confirmate în Capitală, urmat de Cluj, cu 280 de cazuri, Brașov- 235, Constanța- 222, Timiș- 189, Iași- 132, Prahova- 124, Ilfov- 119, Mureș- 106.

 

Taguri: