O nouă tragedie în apele din Italia: Un șofer român de TIR a murit înecat în râul Brembo

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 12 iul 2024, 22:32

Un șofer de TIR s-a înecat în râul Brembro din Italia

Un șofer român de TIR și-a pierdut viața în apele râului Brembo din Italia, încercând să se răcorească într-o zi fierbinte de vară.

Un incident tragic a avut loc în Italia, unde un șofer român de TIR, în vârstă de 32 de ani, a murit după ce a fost tras de curenții puternici ai râului Brembo. Bărbatul, aflat în tranzit prin zona respectivă, a decis să se răcorească în apele râului, dar această decizie i-a fost fatală.

Final tragic pentru șoferul român care a vrut să se răcorească

Potrivit martorilor, șoferul român s-a aruncat în apă de pe o barieră artificială de aproximativ trei metri înălțime. Inițial, a reușit să iasă la suprafață și a dat din cap pentru a semnala că totul este în regulă. Totuși, curenții extrem de puternici ai râului l-au prins rapid și l-au tras sub apă.

Diagne Abdoulaye, un tânăr de 25 de ani din Osio Sotto, a asistat neputincios la această tragedie.

„S-a aruncat în apă. A reapărut, a dat din cap ca și cum ar fi spus că totul este în regulă, apoi a fost târât de curent”, a povestit el pentru Corriere Della Sera. Abdoulaye și prietenii săi se aflau pe mica plajă din Brembate când a avut loc incidentul.

După ce a fost prins de curenți, bărbatul a stat sub apă timp de 3-4 minute.

Ulterior, corpul său a reapărut la suprafață și a început să plutească, fiind dus de curenți peste 50 de metri în aval. Abdoulaye și un prieten de-al său au intrat în apă pentru a-l salva, iar ulterior li s-a alăturat un carabinier.

„L-am urmărit până a ajuns într-un punct în care râul era mai jos. Era pe burtă, dar plutea”, a explicat prietenul lui Abdoulaye.

Citește și: Accident tragic pe Autostrada A1 București-Pitești: Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru sunt grav rănite

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Monica Tatoiu, mare jucătoare de cărți în tinerețe! „Poker jucam pe dezbrăcate. Am jucat și pe bani și pe împrumut. Foarte mișto am fost.”

Citește și: Părintele Arsenie Boca va fi canonizat sub titulatura „Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop”. În ce zi va fi sărbătorit

Bărbatul nu a mai reușit să se ridice la suprafața după ce a fost furat de curenți

Din păcate, tânărul român își pierduse deja cunoștința.

„L-am transportat la mal și am încercat să-l resuscităm până au sosit medicii”, a adăugat Abdoulaye.

Medicii ajunși la fața locului au preluat eforturile de resuscitare, dar nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tânărului.

Victima, rezidentă în România, se afla la plajă împreună cu trei compatrioți, doi bărbați și o femeie. Spre deosebire de ceilalți, care au refuzat să înoate din cauza pericolului, el a decis să intre în apă și să se scufunde.

Zona Corenna a râului Brembo este cunoscută pentru curenții săi puternici și periculoși, dar în ciuda acestui fapt, este frecventată vara de oameni care doresc să se răcorească. Deși înotul este interzis în acea zonă, accesul la râu nu poate fi blocat complet.

„În trecut am încercat să închidem și acest acces, care este singurul care poate fi izolat”, a declarat primarul din Brembate, Luca Rosa.

„Din păcate, însă, este imposibil să blochezi accesul la râu. Puteți ajunge la râu și de pe poteca care duce la Crespi d'Adda”, a adăugat edilul.