O nouă tragedie pe litoral românesc! Un tânăr de 21 de ani s-a înecat în Costinești - încă un băiat, dispărut în mare

Author: Alina Petre
Actualizat: 11 mai 2023, 05:05

Încă un tânăr s-a înecat

Încă un tânăr a murit înecat pe litoralul românesc, acesta era dat dispărut de două zile și a fost descoperit astăzi între stabilopozi. Prietenul care a sărit să îl salveze este dispărut.

O nouă tragedie pe litoralul românesc! Una dintre cele două persoane date dispărute în largul mării de marți seară la Costinești a fost adusă de valuri în zona monumentului Obelisc de pe plajă.

Victima a fost găsită prinsă între stabilopozii digului din zona Obelisc din Costinești. Este vorba de un bărbat de 21 de ani din județul Vaslui.

La fața locului a intervenit Punctul Temporar de Stingere Costinești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD B de la Stația Tulza și elicopterul SMURD.

Cei doi tineri au dispărut în mare, marți seara

Doi bărbați din județul Vaslui de peste 20 de ani care s-au aventurat în mare nu au mai ieșit la mal, marți seară. Dispariția a fost anunțată prin apel la 112, iar căutările au reînceput și joi dimineață.

„Începând cu ora 09:00 reîncep cautarile celor 2 persoane posibil dispărute in mare, zona Obelisc, in Costinești.

Intervine SMURD B Tuzla, elicopterul SMURD si ambarcatiunea Maia de la ARSVOM,”,
a trasmis ISU Dobrogea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat de marți seară că au început căutările cu două ambarcațiuni: una a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi una de la Garda de Coastă, iar în zonă s-a deplasat şi un echipaj SMURD B de la Tuzla.

Citeste si: El este băiatul care s-a înecat în Costinești- Urma să se căsătorească- Luni au murit 3 persoane pe litoralul românesc

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

6 persoane au murit săptămâna aceasta pe litoral, printre care și un salvamar

Marea Neagră este agitată de câteva zile, iar înotatul este strict interzis, lucru semnalizat de salvamari prin arborarea steagului roşu.

Doar că mulţi turişti nu sunt conştienţi de forţa pe care o are natura şi îşi pun vieţile în pericol.

Săptămâna aceasta șase persoane au murit înecate pe litoralul românesc, printre aceștia și un salvamar.

Steagul roșu a fost arborat pe litoral, din cauza pericolului de înec, ca urmare a vântului care bate cu putere și formează valuri și curenți periculoși.

Steagul roşu înseamnă că turiştilor le este interzis scăldatul.

Din păcate, oamenii nu dau importanţă avertizărilor și își riscă viață.

"Când este arborat steagul roşu, lumea nu are voie deloc în apă. Este interzis pentru că sunt curenţi puternici, valuri mari, sau poate chiar invazii de meduze. Steagul galben ne arată că marea este mai liniştită, dar intrarea în apă este recomandată doar celor ce ştiu foarte bine să înoate. Turiştii nu prea ascultă de sfaturi, alţii nu ştiu de aceste reguli.

Mergem la ei, le explicăm şi încercăm să-i convingem. Am avut cazuri multe, mergem după ei în larg, nu au nici o treabă. În general, oamenii în vârstă se aventurează la apă adâncă", a declarat Vlad, un salvamar din Mamaia.

Citeste si: Cine era salvamarul care a murit în timp ce încerca să salveze un turist de la înec, în Eforie Nord. Sorin avea 48 de ani

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.