O nouă vacanță pentru elevi! Când va fi următoarea săptămână liberă în 2025

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 07 ian 2025, 13:14

Anul școlar 2024-2025 aduce o structură organizată, cu vacanțe și programe speciale care îmbină studiul cu activități extracurriculare

Sursa: pexels.com

Elevii din România revin la cursuri miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Anul școlar 2024-2025 aduce o structură organizată, cu vacanțe și programe speciale care îmbină studiul cu activități extracurriculare.

Citește și: Alocații mai mari de la 1 ianuarie 2025! Care sunt noile sume pe care le vor primi copiii, începând cu luna ianuarie

Când vor avea elevii următoarea vacanță în 2025

Conform economica.net, următoarea vacanță, după cea de iarnă, este programată pentru o săptămână în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, în funcție de deciziile Inspectoratelor școlare județene și

al municipiului București. Acest interval permite flexibilitate în organizare, oferind școlilor posibilitatea de a adapta structura la nevoile locale.

După vacanța din februarie, elevii vor participa la cursuri până la vacanța de Paști, programată între 18 aprilie și 27 aprilie 2025. Această pauză de primăvară oferă un moment de relaxare înainte de perioada finală a anului școlar.

Anul școlar 2024-2025 se va încheia oficial pe 20 iunie 2025, marcând începutul vacanței de vară.

Aceasta va dura până la 7 septembrie 2025, când elevii vor reveni în bănci pentru un nou an școlar.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Monica Odagiu, confesiuni la aproape 2 ani după tragicul accident în care a fost implicată. „Nu doresc asta nici celui mai mare dușman al meu. Am coșmaruri când visez incidentul.”

Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde”

În intervalul 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, fiecare unitate de învățământ va organiza programele naționale „Școala altfel” și „Săptămâna verde”. Fiecare dintre aceste programe se va desfășura pe parcursul a cinci zile consecutive de cursuri, planificarea fiind la latitudinea școlilor.

Citește și: Studenții nu mai primesc 90% reducere la biletele de tren, pentru orice destinație. Regula impusă de la 1 ianuarie și documentul pe care trebuie să îl aibă la ei

„Școala altfel” promovează activități educative non-formale, care încurajează creativitatea și implicarea elevilor.

„Săptămâna verde”, recent adoptată,se concentrează pe educația ecologică și conștientizarea importanței protecției mediului.