O nouă victimă în politică din pricina Covid-19! A murit la doar 41 de ani, înainte de a-și prelua mandatul!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 30 dec 2020, 15:19
Un alt politician a murit din pricina Covid-19

Un politician din Statele Unite a murit de Covid-19 înainte de a-și prelua mandatul.

Este vorba despre congresmanul american Luke Letlow, care a câștigat un mandat la ultimele alegeri americane. El a decedat din pricina temutului virus Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al politicianului, Andrew Bautsch, a confirmat decesul. "Familia este recunoscătoare pentru rugăciunile și sprijinul primit în ultimele zile, dar dorește să li se ofere intimitate în acest moment dificil și neașteptat", a transmis acesta, potrivit Mediafax.

Republicanul, în vârstă de 41 de ani, urma să își preia mandatul în câteva zile, după depunerea jurământului. Din pricina unor complicații, a decedat la spital.

Luke Letlow fusese internat cu Covid-19 pe 19 decembrie. Ulterior a fost transferat la un alt spital, pe o secție de Terapie Intensivă, starea sa înrăutățindu-se.

Luke Letlow nu avea comorbidități, nefiind încadrat între persoanele cu risc de a face o formă gravă de Covid-19.

Cu toate acestea congresmanul ales a dezvoltat o formă severă a bolii și, în cele din urmă, a murit. Luke Letlow era căsătorit și avea doi copii.

Primarul din Deveselu, reales deși a murit de Covid!

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, a murit la 56 de ani, înainte de alegerile locale. Cu toate acestea, locuitorii din Deveselu l-au ales pentru un nou mandat.

Mandatul lui Ion Aliman a trebuit să fie invalidat având în vedere că edilul decedase din pricina Covid-19.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Viceprimarul comunei Deveselu, Nicolae Dobre, declara că și el l-a votat pe primarul Ion Aliman și că la alegerile locale care vor fi reorganizate va candida pentru funcția de primar al localității.

" A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri.

Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație.   Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat", a declarat viceprimarul comunei Deveselu pentru Digi24.

Întrebat dacă și el l-a votat pe Ion Aliman, Nicolae Dobre a răspuns: "Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a

crea ceva?

Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie.

Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent".

După alegeri, locuitorii comunei Deveselu, unde se află și scutul antirachetă american, au mers la mormântul lui Ion Aliman pentru a-l comemora.

Citeste si: A făcut infarct la două ore după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce au anunțat autoritățile?