O ora de narghilea, MAI NOCIVA decat 100 de tigari fumate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 04:50

Fumatul la narghilea a devenit un obicei din ce in ce mai raspandit din 2007 incoace.

Insa Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca o ora de narghilea este la fel de nociva ca fumatul a 100 de tigari. Un fumator trage la o tigara intre 8 si 13 fumuri, inhaland 0.5- 0.6 litri de fum. Comparativ, intr-o ora de narghilea, fumatorii trag pana la 200 de fumuri, pentru fiecare dintre ele inhaland de la 0.15 pana la un litru de fum.

 

Datorita apei, fumul este mai putin innecacios decat cel de tigara, astfel oamenii inhaleaza mai adanc in plamani, ceea ce creste riscul de imbolnavire.

 

De asemenea, datorita gustului aromat fumatorii de narghilea cred ca aceasta este mai sigura decat o tigara. Multi tineri nefumatori sunt atrasi de aceasta activitate aparent inofensiva.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

"Fumatul din narghilea reprezinta un pericol in crestere deoarece oamenii nu sunt constienti asupra riscurilor pe care le implica aceasta activitate.

Cu cat sesiunile de fumat sunt mai lungi cu atat riscurile asupra sanatatii cresc", spune Robert West, profesor si cercetator la o universitate din Londra.

 

Desi tutunul din narghilea are un gust mai placut decat al tigarilor, el contine aceleasi toxine care provoaca boli de inima, cancer si probleme respiratorii. Entuziastii cred ca fumul produs de narghilea este curat, pentru ca trece prin apa care absoarbe chimicalele, insa nu exista dovezi care sa sustina aceasta afirmatie.

 

"Daca oamenii considera ca fumatul de narghilea este mai sanatos atunci inseamna ca ei sunt informati gresit, si trebuie sa reparam acest lucru", spune profesorul Robert West.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.