O parte din pacienții care s-au infectat cu COVID-19 au făcut infarct. Ce spune un medic cardiolog din Târgu Mureș: „Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct. Boala le-a sensibilizat arterele”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 aug 2022, 03:30

Medicul cardiolog Theodora Benedek spune că pacienții care suferă de afecțiuni cardiovasculare și au dezvoltat forme mai grave după infectarea cu COVID-19 trebuie supravegheați și tratați în permanență.

Medicul cardiolog Theodora Benedek spune că pacienții care suferă de afecțiuni cardiovasculare și au dezvoltat forme mai grave după infectarea cu COVID-19 trebuie supravegheați și tratați în permanență.

O parte din pacienții care s-au infectat cu COVID-19 au făcut infarct

Cardiologul Theodora Benedek spune că a avut parte de pacienți care au avut COVID-19  și care, ulterior, au suferit un infarct miocardic pentru că virusul „le-a sensibilizat arterele coronare”.

„Noi, cardiologii, trebuie să facem front comun cu tot corpul medical şi să încercăm să organizăm cursurile de diagnostic, de tratament, de tratament intervenţional, să păstrăm unele dintre proceduri, fiindcă nu se poate să laşi pacientul cardiovascular netratat numai pentru faptul că este pandemie”, a spus medicul cardiolog și șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Theodora Benedek.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Medicul cardiolog recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru oamenii cu boli cardiovasculare

Medicul cardiolog Theodora Benedek recomandă cu încredere vaccinarea anti-COVID-19 în special pentru oamenii care suferă de afecțiuni cardiovasculare.

Citeste si: Cum poți obține Certificatul COVID. Durează doar câteva momente

„Riscul de efecte adverse la vaccin există, nu există un vaccin perfect, care să nu dea o reacţie adversă, dar dacă eşti bolnav cardiovascular şi faci COVID-19, riscul de a face o formă severă este mult mai mare. Aşa că Societatea Europeană de Cardiologie recomandă cu tărie bolnavilor cardiovasculari să facă schema de vaccinare completă”, a mai adăugat șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

Citeste si: DOZA BOOSTER. Care este vârsta de administrare pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19?

Autoritățile au transmis miercuri 10.826 de noi infectări cu virusul COVID-19, rezultate obținute după 70.435 de teste efectuate. În același timp, s-au stins din viață 207 pacienți infectați cu COVID-19, iar la ATI, numărul pacienților internați a ajuns la 1.320.