O partie din judetul Valcea RIVALIZEAZA cu statiunile montane din Elvetia si Austria VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 09:10

Peisajul absolut fabulos, cum numai in cartile postale din strainatate mai vezi, l-am surprins la Vidra, in judetul Valcea, la 40 de kilometri de statiunea Voineasa.

Odata ce ajungi sus, in varful partiei, un taram de poveste ti se dezvaluie: cu o zapada alba, stralucitoare, cu brazi falnici si cu un lac imens, partial inghetat, ce parte desprins dintr-un colt de Rai. Aici, iubitorii sporturilor de iarna sunt cu adevarat rasfatati: au kilometri intregi de instalatii de transport pe cablu, performante, iar ce e de retinut e ca pana la sfarsitul lui ianuarie, se urca gratis.

Partiile sunt ca in marile statiuni din Austria si Elvetia, dotate cu tunuri de zapada si telegondole.
Managerii proiectului spun ca acesta va fi cel mai mare domeniu schiabil de la noi din tara. Telegondola functioneaza pe o distanta de aproape 3 kilometri, iar in total, instalattiile pe cablu masora peste 5 kilometri. De luna viitoare, aici va functiona un alt teleschi pentru copii si incepatori. In viitor, domeniul schiabil, facut in mare parte din fonduri europene, ar putea ajunge la 80 de kilometri. Tot aici au fost amenajate spatii pentru servicii, un refugiu salvamont si o parcare cu 350 de locuri.


 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.