În locul telefonului iPhone 11 Pro, pe care îl comandase, femeia a primit o cutie cu șuruburi și nituri.
Femeia a vrut să îi facă un cadou fiicei sale, iar telefonul era luat în rate. Nepotul femeii chiar a vrut să imortalizeze momentul.
„Am fost în magazin, fizic, am făcut actele, am făcut tot, urma ca după câteva zile să primim telefonul.
Societatea de distribuție și cea de curierat au fost contactata printr-un avocat, însă susțin că nu au nicio legătură cu ce s-a întâmplat.
Femeia a făcut o plângere la poliție, iar oamenii legii speră să dea de urma produsului furat pentru ca aceasta să nu plătească 6.700 de lei pentru șuruburi și nituri.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
"Sesizarea persoanei în cauză a fost înregistrată la Secţia 2 Poliţie Galaţi. În baza acesteia, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune", a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.
Atenție, români! Numeroase tipuri de fraudă
Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a lansat un avertisment legat de tentativele de fraudă cu facturi şi a atras atenția că în spatele unei solicitări de tranzacţii e posibil să fie un atacator care încearcă să deturneze banii din contul dumneavoastră către contul
lui.“Atenţie la tentativele de fraudă cu facturi! Nu acţionaţi în grabă şi verificaţi orice solicitare de tranzacţie, înainte de a efectua o plată a unei facturi! Este posibil ca în spatele cererii să fie un atacator care încearcă să deturneze banii către contul propriu”, au recomandat specialiştii CERT-RO.
Potrivit specialiştilor în securitate cibernetică, o firmă este contactată de cineva care pretinde că este reprezentantul unui furnizor.
“Instruiţi-vă personalul ca întotdeauna să verifice orice neregulă posibilă la plăţile facturilor. Reanalizaţi informaţiile postate pe site-ul companiei, în special referitor la contracte şi furnizori. Limitaţi datele despre companie pe care angajaţii le pot posta pe reţele sociale. Implementaţi proceduri clare de verificare a legitimităţii plăţilor”, recomandă specialiştii CERT-RO.
Citeste si: Anunț pentru toți românii care au card bancar! Rămâi fără bani în cont