O pensionară din Galați a comandat un telefon de 6.700 de lei. E uluitor ce a primit în schimb!

,
Cutie cu șuruburi
Cutia cu șuruburi și nituri primită de femeie în locul iPhone-ului[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

O pensionară de 64 de ani din Galați a comandat un telefon iPhone, de aproape 7.000 de lei, însă a avut parte o surpriză uriașă când a deschis coletul.


In articol:

În locul telefonului iPhone 11 Pro, pe care îl comandase, femeia a primit o cutie cu șuruburi și nituri.

Femeia a vrut să îi facă un cadou fiicei sale, iar telefonul era luat în rate. Nepotul femeii chiar a vrut să imortalizeze momentul.

„Am fost în magazin, fizic, am făcut actele, am făcut tot, urma ca după câteva zile să primim telefonul.

A venit curierul la uşă, i-a dat telefonul, cutia, a intrat în casă curierul, a plecat şi când să desfacă cutia, ce a găsit în cutie? A găsit şuruburi, nituri, cuişoare. Telefonul costă 6.700 lei. Nepotul meu filma, a vrut să urce imaginile pe internet şi chiar a spus că am luat ţeapă”, a declarat păgubita Elena P. pentru Monitorul de Suceava.

Societatea de distribuție și cea de curierat au fost contactata printr-un avocat, însă susțin că nu au nicio legătură cu ce s-a întâmplat.

Cutie cu șuruburi
Cutia cu șuruburi și nituri primită de femeie în locul iPhone-ului[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

Femeia a făcut o plângere la poliție, iar oamenii legii speră să dea de urma produsului furat pentru ca aceasta să nu plătească 6.700 de lei pentru șuruburi și nituri.

"Sesizarea persoanei în cauză a fost înregistrată la Secţia 2 Poliţie Galaţi. În baza acesteia, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune", a declarat cms.

şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Atenție, români! Numeroase tipuri de fraudă

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică  a lansat un avertisment legat de tentativele de fraudă cu facturi şi a atras atenția că în spatele unei solicitări de tranzacţii e posibil să fie un atacator care încearcă să deturneze banii din contul dumneavoastră către contul lui.

“Atenţie la tentativele de fraudă cu facturi! Nu acţionaţi în grabă şi verificaţi orice solicitare de tranzacţie, înainte de a efectua o plată a unei facturi! Este posibil ca în spatele cererii să fie un atacator care încearcă

să deturneze banii către contul propriu”,  au recomandat specialiştii CERT-RO.

Potrivit specialiştilor în securitate cibernetică, o firmă este contactată de cineva care pretinde că este reprezentantul unui furnizor. Poate fi o abordare încrucişată – prin telefon, scrisoare, e-mail etc. Interlocutorul solicită modificarea datelor bancare (numărul de cont, banca la care e deschis etc.) pentru plăţile viitoare. Noul cont este deţinut/controlat de acesta.

“Instruiţi-vă personalul ca întotdeauna să verifice orice neregulă posibilă la plăţile facturilor.

Reanalizaţi informaţiile postate pe site-ul companiei, în special referitor la contracte şi furnizori. Limitaţi datele despre companie pe care angajaţii le pot posta pe reţele sociale. Implementaţi proceduri clare de verificare a legitimităţii plăţilor”, recomandă specialiştii CERT-RO.

Citeste si: Anunț pentru toți românii care au card bancar! Rămâi fără bani în cont

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț pentru toți românii care au card bancar! Rămâi fără bani în cont

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Cont blocat la Revolut: ce trebuie sa faci ca sa il deblochezi

Anunț de ULTIMA ORA: Poti sa ramai FARA BANI în cont!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies