O persoană de origină română, printre familiile care s-au înecat încercând să treacă ilegal din Canada în SUA. Precizările MAE

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 ian 2024, 00:25

Autoritățile canadiene încă nu au confirmat cetățenia celor două familii care s-au înecat încercând să pătrundă ilegal în State

Sursa: REUTERS/Christinne Muschi

Mai mulți români au murit, în timp ce încercau să intre ilegal în Statele Unite ale Americii, din Canada. Aceștia s-au înecat în timp ce traversau râul Saint Lawrence.

Două familii s-au înecat în timp ce încercau să intre ilegal în Statele Unite ale Americii, din Canada. Deși, în mediul online, au apărut informații conform cărora una dintre familii era formată din români, acest lucru nu a fost confirmat până acum de autorități.

Două familii au murit în timp ce încercau să intre ilegal în Statele Unite ale Americii

Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi, 1 aprilie, că autoritățile canadiene încă nu au confirmat cetățenia celor două familii care s-au înecat încercând să pătrundă ilegal în Statele Unite ale Americii.

În urma informațiilor apărute în mediul online despre familia de români moartă la granița celor două țări, Consulatul General al României la Montreal s-a autosesizat și a început demersurile necesare, pentru a afla identitatea persoanelor decedate.

Conform informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular de la autoritățile canadiene, opt persoane au fost găsite decedate până în acest moment, două dintre ele fiind minori.

Citește și: Cine este bărbatul din Sibiu care a intrat intenționat cu mașina într-un copac: „Când faci o greșeală, nu o uită niciodată”. Acesta își anunțase prietenii despre intențiile pe care le are

„Iniţial, au fost găsite şase persoane (cinci adulţi şi un minor), iar, ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite două persoane (un adult şi un minor).

Până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor, făcând referire doar la originea română a unora dintre acestea şi la faptul că cei doi minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz", a declarat MAE.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Dialogul cu autoritățile competente ale celor două țări este continuat de Ambasada Româniri la Washington, de Consulatul General al României la New York și de Consulatul General al României la Montreal.

Șase cadavre au fost găsite în doar o zi

Conform Reuters, alte două cadavre au fost recuperate vineri, 31 martie, unul dintre ele fiinf al unui copil.

Trupurile neînsuflețite au fost descoperite aproape de frontiera dintre Statele Unite ale Americii și Canada.

Opt persoane au fost găsite până acum fără suflare, în timp ce traversau râul Saint Lawrence cu o ambarcațiunie.

„Două cadavre suplimentare au fost recuperate, un copil, un cetățean canadian de origine română, și o femeie adultă despre care se crede că este cetățean indian", a precizat Shawn Dulude, șeful serviciului de poliție Akwesasne Mohawk.

Citește și: Cum a reușit o șoferiță din Cluj să rănească cinci persoane, printre care și un copil de nici doi ani. Micuțul a ajuns la spital

Primele cadavre au fost recuperate joi, fiind vorba de șase persoane care muriseră înecare, în urma incidentului care, cel mai probabil, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 29 spre 30 martie.