O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5

Autor: Diana Bostan

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 s-a produs în Siria.

Sursa: Pixabay

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 a lovit în noaptea de luni spre marți provincia Hama din nord-vestul Siriei, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 26

Seismul, cu epicentrul situat în apropiere de Salamiyah, a avut un impact considerabil asupra regiunii. Potrivit şefului poliției locale, Khaled al Ammarin, femeia decedată a fost victima unui atac de panică sever în urma cutremurului.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 în Siria

În noaptea de luni spre marți, un cutremur de magnitudine 5,5 a lovit provincia Hama din nord-vestul Siriei, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 26, dintre care majoritatea sunt minori, notează Agerpres.

Citește și: Un cutremur cu magnitudinea de 7.1 a zguduit Japonia. Autoritățile au emis o alertă de tsunami

Seismul, cu epicentrul în zona Salamiyah, a generat distrugeri semnificative, inclusiv geamuri sparte și fisuri în clădiri, și a fost resimțit și în țările vecine.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

În provincia vecină Alep, un tragic incident a avut loc în orașul Afrin, unde un nou-născut a suferit fracturi craniene și un stop cardiac după ce a căzut din brațele mamei sale în timpul seismului. Incidentul a fost raportat de organizația Căștile Albe pe rețeaua socială X. Afrin este controlat de Turcia și de milițiile aliate acesteia.

Cutremurul a fost resimțit și-n țările vecine

Potrivit sursei menționate anterior, seismul a fost resimțit și în țările vecine, inclusiv în Liban și în nordul Iordaniei, inclusiv în capitala Beirut și, posibil, în Amman, potrivit agenției de presă Petra. Magnitudinea seismului a fost confirmată de Centrul Național de Seismologie din Siria ca fiind 5,5, în timp ce USGS a evaluat-o la 5. Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri.

Citește și: Un nou cutremur a lovit România în această dimineață! Activitate seismică intensă în luna August

Aceasta este cea mai recentă tragedie într-o zonă deja afectată de multiple crize, amintind de cutremurul devastator din februarie trecut, care a provocat mii de morți și distrugeri majore în Turcia și în nord-vestul Siriei.