O persoana din cinci s-ar reintoarce la prima dragoste

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 aug 2021, 11:35

Specialistii au confirmat! Prima iubire nu se uita niciodata!

Potrivit unui studiu o femeie din cinci s-ar reimpaca cu fostul iubit, in timp ce aproape un sfert din barbati s-ar reintoarce la prima dragoste. Explicatia sta in faptul ca natura umana are tendinta de a se uita cu nostalgie, dar si cu admiratie spre trecut.

Barbatii sunt mai predispusi decat femeile fie pentru ca nu le place monogamia, fie pentru ca sunt nefericiti in relatia pe care o au.
Psihologii sustin ca ar mai fi de vina si faptul ca barbatii au un nivel mai scazut de inteligenta emotionala in comparatie cu femeile.

Oricare ar fi motivul, specialistii avertizeaza ca este periculos din punct de vedere afectiv sa incerci sa reaprinzi o pasiune mai veche. Multi au asteptari foarte mari si cred ca pot relua lucrurile din punctul in care au ramas. Altii isi pun fostul partener pe un piedestal imaginar.


" Prima iubire lasa urme adanci in psihicul unei persoane. Este o experienta traita cu maxima intensitate care va ramane mult timp in amintirea cuiva", a explicat profesorul de psihologie Cary Cooper, de la Universitatea din Lancaster, Marea Britanie. Profesorulu a mai adaugat ca este gresit sa crezi ca dupa 10 sau 20 de ani o relatie cu un fost partener ar putea sa mearga deoarece fiecare dintre cei doi si-a schimbat prioritatile de-a lungul anilor.