O pilula MINUNE promite ca te scapa de CHELIE in doar 5 luni

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:53

Iti vine sa crezi asa ceva? Pana acum doar transplantul de par putea vindeca calvitia, insa cercetatorii sustin ca acum poti scapa usor de chelie cu ajutorul unor pastile.

Chelia denumita stiitific calvitie sau alopecie afecteaza in lume foarte multi barbati, mi ales cei tineri cu varste cuprinse intre 15- 29 de ani. Intr-adevar sa-ti pierzi parul la nici 30 de ani, iti poate afecta viata personala. Nu se cunosc inca cauzele care declanseaza calvitia, insa se stie ca este provocata de anumite celule care fac parte din sistemul imunitar.

Oamenii de stiinta au descoperit ca un anumit tip de celule, denumite stiintific "celule imunitare T" distrug foliculii de par declansand calvitia.

Cercetatorii au realizat recent un tratament care se administreaza oral, sub forma de pilule care neutralizeaza aceasta celula imunitara T.

Astfel, in doar 5 luni de tratament, administrat de doua ori pe zi, persoanele afectate de alopecie si-au recapatat podoaba capilara inapoi. Tratamentul este, insa, in faza experimentala, mai multe teste urmand a se efectua pana ca pilula care vindeca chelia sa fie eliberata pe piata.

" Persoanele care sufera de alopecie sufera profund din cauza ca si-au pierdut podoaba capilara, iar acest tratament nou ar putea reprezenta o speranta pentru ei", a declarat
profesor Angela Christiano de la Universitatea Columbia din Statele Unite.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei