Ingrediente:
Pentru blat 1:
2 linguri apa
6 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
Pentru blat 2:
2 linguri de faina
250g r zahar
6 oua
150 gr nuca de cocos
Pentru crema:
300 g unt
6 galbenusuri
8 linguri de zahar pudra+ inca 4 linguri
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Primul blat:
Se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata.(o tava mai mare 36/24)
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Blatul al doilea:
Se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat ,in aceeasi tava mare. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.
Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa.
Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Se adauga esenta de vanilie, atat cat ne place la gust si se trece la montarea prajiturii. Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos. Daca doriti crema de cacao, adaugati 4 linguri cacao in crema.Glazura de cacao:
Se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei. In functie de cat de elastica o vreti. Uleiul sa pune in glazura doar dupa ce se ia de pe foc. Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde.
sursa: bewoman