O primăriță din comuna Șieu, care este și preoteasă, suspectă că a furat banii pentru ajutorul social. Împreună cu mai mulți colegi, aceasta ar fi cheltuit banii la jocurile de noroc

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 aug 2023, 05:10

O primăriță din comuna Șieu și soție de preot este acuzată că, împreună cu ceilalți colegi de muncă, a furat suma de 90.000 de lei, urmând să joace banii la jocurile de noroc.

Iusco Irina, primărița comunei Șieu și soția preotului, a fost anchetată, fiind acuzată că a furat banii pentru ajutorul social și a mers cu ei la jocurile de noroc.

Primărița comunei Șieu și preoteasa, acuzată că a spart banii pentru ajutorul social la jocurile de noroc

Polițiștii procurori din Maramureș au efectuat duminică, 30 octombrie, mai multe percheziții și au audiat mai multe persoane.

Acest lucru a avut loc în cadrul unui dosar de delapidare și de abuz în serviciu, iar persoanele luate în vizor sunt chiar angajații primăriei din Șieu.

Aceștia și-ar fi însușit suma de 90.000 de lei din banii dedicați ajutorului social și ar fi mers cu ea la jocurile de noroc.

„În fapt, în cursul anului 2021, trei funcționari din cadrul unei instituții publice din localitatea Șieu, și-ar fi însușit importante sume de bani din fondurile publice.

În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate documente ce au legătură cu fapta. Polițiștii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat, acesta fiind estimat la valoarea de 90.000 lei”,
a transmis Poliția Maramureș.

Citeste si: Culiță Sterp și-a recuperat seiful cu bani chiar de ziua lui de naștere. Cum a reacționat artistul la întreaga scenă: ”Cu ce l-ați adus? Cu trabantul?”| Video

Irina Iusco nu a scăpat de percheziții și, în cadrul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, aceasta susține că, la ea acasă, nu s-a găsit nimic compromițător.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Primărița preoteasă din comuna Șieu se declară nevinovată

Ioana Iusco susține că, în opinia ei, „reclamația nu se confirmă ” și afirmă că totul este făcut pentru a o defăima.

„Dragi sieuani, datorita ultimilor evenimente petrecute in localitatea Sieu, doresc va aduc la cunostinta urmatoarele:

-in urma unei reclamatii, ieri am avut perchezitie la domiciliu meu, de unde nu s-a ridicat nimic incriminator( pentru ca nu exista).

-ulterior s-a facut perchezitie in primarie, unde s-au ridicat unele documente, urmand sa se faca cercetari.

Din punctul meu de vedere reclamatia nu se confirma, decat o noua incercare a unor contracandidati la primarie de a ma defăima, daca nu au reusit la vot, incearca prin reclamatii. Sa auzim de bine! O zi frumoasa tuturor!”, a postat aceasta, pe contul ei de Facebook.

Citeste si: Cine este comisarul de poliție fotografiat dezbrăcat pe un câmp, după ce a întreținut relații intime în mașina de serviciu

Conform g4media.ro, primărița ar fi semnat în locul beneficiarilor și le-ar fi transmis telefonic faptul că nu vor putea intra în posesia banilor, deoarece nu îndeplinesc acele condiții necesare, pentru a beneficia de ajutorul social.

Mai mult decât atât, locuitorii comunei chiar ar avea dovezi cu aceasta în sălile de jocuri de noroc.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.