O profesoară de origine română este prima victimă ucisă la liceul din Georgia, de un elev de doar 14 ani! Christina Irimie era profesoară de matematica și locuia în Georgia

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 05 sep 2024, 14:28

Christina Irimie a murit împușcată de un elev

Sursa: Facebook GAFollowers - Everything Georgia

Un atac armat devastator a avut loc miercuri la un liceu din statul american Georgia. Acesta s-a soldat cu pierderea a patru vieți omenești și rănirea altor nouă persoane.

Printre victime se află și o profesoară de matematică, despre care se crede că ar avea origini românești, potrivit Observator. Informația nu a fost încă confirmată oficial de autorități, dar comunitatea românească din Statele Unite deplânge pierderea acesteia, iar cunoscuții au început deja să strângă fonduri pentru familie.

Christina Irimie era o profesoară foarte apreciată de elevii săi

Christina Irimie, în vârstă de 53 de ani, era profesoară de matematică la Liceul Apalachee din Georgia și, potrivit mesajelor din mediul online ale cunoscuților ei, ar fi fost prima victimă a atacului. De-a lungul carierei sale, ea a fost apreciată de elevi și părinți pentru dedicarea și profesionalismul de care a dat dovadă. Colegii și prietenii au împărtășit pe rețelele sociale mesaje de omagiu și au rememorat momentele în care Christina Irimie și-a lăsat amprenta asupra celor din jur prin pasiunea ei pentru educație.

Christina Irimie a fost descrisă ca o persoană caldă și empatică, cu o legătură strânsă cu elevii săi. În urma incidentului, comunitatea locală și cea românească din zonă au demarat rapid o strângere de fonduri pentru a sprijini familia îndurerată a profesoarei. Deja, peste o mie de dolari au fost donați în semn de solidaritate.

Citește și: Cine este bărbatul care a ucis 22 de persoane într-un atac armat, în nord-estul Statelor Unite. Suspectul este ”considerat înarmat și periculos”

„Viața ei a fost dedicată modelării minților și inimilor studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia, lasă în urmă un vid greu de înlocuit", este descrierea Christinei, de pe platforma de donații gofundme.com.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Cum va fi judecat elevul care a deschis focul în Liceul Apalachee din Georgia

Teroarea s-a declanșat miercuri, în plină zi, în jurul orei 10:00 dimineața, când un adolescent de 14 ani, elev al liceului, a deschis focul cu o armă semiautomată. Atacul a fost unul rapid și brutal. Profesoara a fost ucisă alături de un alt cadru didactic și doi elevi. Aproximativ două mii de copii și zeci de profesori s-au ascuns pentru a se proteja de împușcături.

„Ne vedeam de treaba noastră şi, dintr-odată, s-a auzit prima împuşcătură. După aceea, profesoara noastră s-a uitat pe fereastră şi ne-a spus să ne punem pe jos şi auzeam numai „poc, poc”. Apoi, când am fost scoşi afară, am văzut foarte mult sânge. A fost oribil", a relatat o elevă, citată de Observator.

Motivul din spatele atacului nu este încă clar, dar autoritățile din Statele Unite l-au reținut pe tânărul suspect.

Se pare că adolescentul era deja în atenția autorităților din cauza unor postări pe rețelele sociale în care amenința cu un atac armat la școală. În ciuda acestor avertismente, tragedia nu a putut fi evitată.

Citește și: În ce stare se află profesoara care a fost împușcată de un elev în vârstă de șase ani. Ce riscă băiatul după fapta lui

În acest moment, autoritățile continuă investigațiile pentru a înțelege cauzele care au dus la acest act de violență extremă. Între timp, elevii și cadrele didactice care au supraviețuit încearcă să-și regăsească echilibrul după acest eveniment traumatizant.

„Suspectul este un tânăr de 14 ani, elev la acest liceu. A fost luat în custodia poliţiei şi va fi acuzat de crimă. Mai mult, va fi judecat ca un adult, îl vom privi ca pe un adult", a declarat Chris Hosey, director biroul de investigaţii Georgia.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.