O româncă ce s-a vaccinat contra Covid 19 rupe tăcerea! Cum se simte după vaccin

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 iul 2022, 01:05
Silvia Câmpeanu

O româncă s-a vaccinat voluntar contra Covid-19, după ce tatăl ei a murit din pricina infecției cu acest virus.

Ea a dezvăluit cum se simte după ce a făcut vaccinul. Premierul Ludovic Orban a precizat, recent, că vaccinul nu va fi obligatoriu, însă va exista o campanie de conștientizare a importanței acestuia pentru încheierea pandemiei.

Tânăra a fost acuzată că a primit bani pentru a dezinforma populația, ea lămurind că nu a încasat nicio sumă pentru a face vaccinul.

“Singurele cheltuieli care s-ar deconta ar fi cele rezonabile de transport, dar eu venind de undeva de la 10 kilometri e absolut absurd să solicit orice beneficiu material”, a

declarat Silvia Câmpeanu la Antena 3.

Femeia și soțul ei au făcut ambii vaccinul, iar singurul efect secundar, pe care l-au avut ambii, a fost reprezentat de durerile de cap, pe care le-au resimțit amândoi după vaccinul contra Covid-19.

”Mă simt bine, merg, mănânc, dorm. Am absolut toate activitățile pe care le aveam și înainte, atât eu cât și soțul meu pentru că și el este voluntar.

M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap care a venit la un moment dat și a dispărut fără niciun fel de medicație.

Din câte am înțeles, din voluntarii văzuți la acea clinică de studiu, și erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a mai declarat Silvia Câmpeanu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Arafat a confirmat că vaccinul poate da efecte adverse

Șeful DSU, Raed Arafat, a confirmat că vaccinul contra Covid-19 poate da efecte adverse, însă a asigurat că acestea nu sunt majore. Raed Arafat a făcut apel ca populația să se vaccineze, spunând că este dispus să facă vaccinul chiar la televizor dacă acest lucru va mări procentul celor care vor fi de acord să se vaccineze.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-COVID este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță.

Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile  efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore” a declarat Raed Arafat.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului.

Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție.

După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a mai declarat Raed Arafat.

Citeste si: Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.