O româncă din Bacău, printre croitoresele de lux ale Reginei Elisabeta a II-a. „Eram verificată de fiecare dată când intrăm în palat”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 iun 2023, 04:30

O româncă în vârstă de 44 de ani, născută în Bacău, a avut norocul de a-și îndeplini visul. La o vârstă foarte fragedă a ajuns să croiască rochii atât pentru cântărețe precum Beyonce, cât și pentru parlamentari ruși.

Claudia Florian este românca provenită din Bacău, în vârstă de 44 de ani, care a croit pentru Regina Elisabeta a II-a, Beyonce, fete de parlamentari ruși dar și pentru unele dintre cele mai cunoscute actrițe hollywoodiene, notează BZI.

Cine este croitoreasa româncă a Reginei Elisabeta a II-a

Claudia are două fete și este una dintre croitoresele de lux ale Reginei Elisabeta a II-a. Văzută că este nevoită să-și părăsească țara împreună cu familia ei pentru a-și îndeplini visul, Claudia nu s-a clintit

nicio secundă atunci când a trebuit să ia această decizie.

Citeste si: Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Ce spun medicii despre starea de sănătate a fiului regretatei Regine Elisabeta a II-a

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În anul 2007, soțul meu s-a hotărât să plece în Anglia.

Nu își mai găsea locul în țară, iar eu nu am vrut să mai stăm departe unul de altul. Multe familii s-au despărțit și au divorțat din cauza distanței, iar eu nu îmi doream asta, așa că am decis să plecăm împreună. Începutul a fost foarte greu, pentru că nu știam să vorbesc limba engleză. Am început să fac munca de jos. De la o croitoreasă cunoscută în România, ajunsesem să fac curățenie.
Am făcut asta o perioada, până m-am hotărât că e momentul să îmi urmez visul, acela de a deveni croitoreasă. Am avut noroc și am întâlnit-o pe Ana Cristache, o altă româncă stabilită în Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasă. Am lucrat vreo doi ani jumătate împreună, ea ajutându-mă foarte mult să învăț engleză și noi tehnici de croitorie. Din păcate, a fost nevoită să vândă afacerea, moment în care m-am găsit în poziția de a-mi cauta un alt loc de muncă.
Mi-am făcut un CV și am plecat prin Londra ciocănind la toate magazinele să văd cine are nevoie de o croitoreasă”
, a povestit Claudia.

Cum a ajuns Claudia să fie croitoreasa Reginei Elisabeta a II-a

„Primisem ofertă să lucrez la compania de haine și accesorii de lux «Ralph and Russo» din 2013 până în 2016. Era visul meu, era exact ceea ce îmi doream.

Două colecții pe an la Paris, plimbări în toată lumea, suna ca locul de muncă perfect. Am mers cu prezentări de modă în Qatar, Dubai, Arabia Saudită, Italia, Franța și Monaco. Devenisem, în scurt timp, una din cele mai bune croitorese ale companiei, așa că m-au numit șef de atelier. Într-o zi am fost sunată de o persoană care nu se prezentase, și mi-a spus că cineva ar vrea să mă întâlnească și să vorbească cu mine despre un nou loc de muncă.
Mi-am zis că trebuie să încerc, pentru că niciodată nu strică experiența unui interviu și oricum nu aveam nimic de pierdut. Când am ajuns la interviu, am întâlnit o doamnă foarte aspectuoasă, care s-a prezentat ca fiind asistenta personală a Elisabetei, Regina Angliei.

Citeste si: Gestul romantic al Prințului Harry față de soția sa, Meghan, a dovedit lumii întregi că este un gentleman. Cum au fost surprinși cei doi la Palatul Buckingham 

Nu îmi venea să cred că pot fi atât de norocoasă, să pot ajunge să întâlnesc așa persoane. Am fost foarte încântată de oferta ei. Îmi spusese, însă, că vom relua legătura după vacanța de vară, pentru că Regina era plecată în Scoția și are să se întoarcă în luna septembrie în Londra. În luna septembrie, când Regina se întorsese, am avut un alt interviu la Buckingham Palace, era un nou început pentru mine. După interviu, am fost acceptată pentru o perioadă de un an să fac hainele Reginei, să o întâlnesc personal și să facem probe la diverse materiale pentru a confecționa piesele vestimentare pe care le purta. Materialele folosite erau 100% mătase naturală, făcute la comandă pentru Regina Elisabeta. Experiența a fost nemaipomenită și total diferită de ce mai întâlnisem eu până atunci. Eram verificată de fiecare dată când intram în palatul Reginei și nu aveam voie cu telefon sau alte aparate cu care puteam face poze sau înregistrări. De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în fața ei și să spun «Maiestatea Dumneavoastră». Mă simt împlinită că am avut această oportunitate să ajung acolo unde nu oricine ajunge, și mai ales pe forțele proprii”, a mai povestit Claudia.

Citește continuarea AICI.