O româncă din Italia a fost condamnată la 23 de ani de închisoare, după ce a omorât un om. Tânăra de 29 de ani era îngrijitoarea bărbatului

Autor: Silvia Cirstea

Imagine cu scop ilustrativ 

Sursa: Unsplash

O româncă din Italia a primit 23 de ani de închisoare, după ce l-a omorât pe omul de care avea grijă. De ce a recurs tânăra de 29 de ani la gestul necugetat?

Nicoleta Ghiță, românca din Italia care l-a omorât pe bărbatul de care avea grijă, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare. Tânăra de 29 de ani și-a primit pedeapsa abia după 4 ani, timp în care polițiștii italieni au făcut toate cercetările necesare. Iată care ar fi motivul halucinant pentru care îngrijitoarea a recurs la gestul necugetat.

Româncă din Italia, condamnată la 23 de ani de închisoare după ce a omorât un om

Nicoleta Ghiță, românca din Italia care a fost cercetată pentru moartea unui bărbat în vârstă, a fost condamnată la 23 de ani de închisoare. Ei bine, tragedia s-a petrecut în urmă cu aproape patru ani, în noaptea dintre 11 și 12 iulie 2020, în casa victimei din Palma di Montechiaro. La momentul acela, informațiile din presă relatau că un bărbat de 89 de ani a murit, după ce a fost sugrumat de o femeie.

După tragedie, polițiștii au făcut o mulțime de cercetări și au căutat să afle cine este adevăratul vinovat pentru crima șocantă. Așa s-a descoperit că vinovată de această crimă ar fi Nicoleta, o româncă de doar 26 de ani, care avea grijă de bărbat și lucra ca bandantă în Italia. Deși a fost arestată la câteva luni după descoperirea crimei, românca și-a aflat pedeapsa finală în urmă cu puțin timp.

Astfel, tânăra care acum are 29 de ani a aflat că va sta în închisoare timp de 23 de ani. Chiar dacă ea a cerut să se facă recurs în urma sentinței, cererea sa a fost respinsă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Simona Mărgăian trebuie să-i plătească 700.000 de euro bătranului italian pe care l-a escrocat. Aceasta este condamnată și la 5 ani de închisoare

Motivul halucinant pentru care tânăra l-ar fi omorât pe bărbat

În urma informațiilor apărute în presa locală, s-a aflat că tânăra fusese angajată de bătrân pentru a avea grijă de el, însă acesta i-ar fi promis că o să se căsătorească cu ea.

Deși aveau o relație profesională, românca a sperat ca bărbatul o să se țină de cuvânt și că o să-i lase moștenire averea sa. Totuși, acesta i-ar fi lăsat moștenire economiile sale, dar și mașina pe care o avea. Tocmai de aceea, mașina pensionarului a ridicat multe semne de întrebare, deoarece nu a fost casată, așa cum trebuia să se întâmple, ci a fost predată unui infractor condamnat, potrivit Giornale di Sicilia.

De asemenea, conform probelor adunate la dosar, românca ar fi plănuit crima în mai puțin de 24 de ore, iar motivul pentru care a recurs la acest gest îngrozitor este unul halucinant. Se pare că aceasta l-a supus pe bătrân terorii și l-a sugrumat cu perna pentru a afla unde are banii ascunși.

După ce ar fi obținut informațiile necesare, aceasta l-a omorât pe bătrânul de 89 de ani și a fugit de la fața locului cu mașina victimei. Conform cancan.ro, polițiștii și-au dat seama că autorul crimei este o femeie, după modul în care l-a legat pe bărbat cu o funie. Mai exact, atunci când au ajuns la fața locului, autoritățile au remarcat imediat câte o fundă la toate legăturile, în loc de un nod obișnuit.